Den 22 år gamle Jesse Spielman ble fredag funnet skyldig av en militærdomstol i voldtekt, planlegging sammen med andre av voldtekt, innbrudd og fire drap.

Aktoratet sa ikke at Spielman direkte tok del i voldtekten og drapene, men at han ble med dem som gjennomførte ugjerningen vel vitende om hva de hadde for seg, og at han fungerte som utkikk.

Spielman fikk likevel den lengste dommen av de fire som ble stilt for retten ved en militærdomstol i Kentucky for ugjerningen som fant sted 20 kilometer sør for Irak i mars i fjor.

Tre soldater er tidligere dømt til fengsel i mellom fem og 100 år for rollen de spilte i voldtekten og drapene, og én, Steven Green, som forlot hæren før han ble tiltalt, risikerer dødsstraff når han blir stilt for retten i en sivil domstol.

To av soldatene har fortalt at de voldtok jenta etter tur, mens Green drepte moren, faren, lillesøsteren og den voldtatte jenta etter at han selv voldtok henne.

De som allerede er dømt, har gitt motstridende vitnemål om hvor mye Spielman visste om planen de klekket ut mens de drakk whisky, gin og energidrikker.