I de indre delene av Mallorca ble det målt temperaturer helt ned i to kuldegrader, noe som er uvanlig kaldt for disse strøkene. I hovedstaden Palma de Mallorca, som ligger på øyas sørkyst, viste termometeret null grader.

Kulden førte til at strømforbruket på Mallorca sprengte alle tidligere rekorder. Vanligvis bruker øyas innbyggere mest strøm om sommeren, da heten er på det mest intense og luftkondisjoneringsanleggene går for fullt.

Mandag kveld steg øyas samlede elektrisitetsforbruk til 803 megawatt, 2 prosent mer enn den forrige rekorden som ble satt 29. august 2001. Ved siden av kulden har øyfolket også slitt med storm, der vindhastigheten kom opp i 100 kilometer i timen.

Uværet har ført til innstilling av flere fergeforbindelser mellom Mallorca og det spanske fastlandet. Meteorologene spår snø og vintervær også på den spanske middelhavskysten og i innlandsstrøkene i Nord-Spania i dagene som kommer.

(NTB)

SOL I BYENES BY: Bergen er sjelden så vakker som når vårsolen leker seg på Vågen.<b>Gå ut og nyt det!</b> <br/> FOTO: bt.no/webkamera