Amerikanske myndigheter meldte i går at de har arrestert en «person av interesse».

Politiet sendte dessuten i natt ut en såkalt «bolo» (be on the look out — se opp for) der de søkte etter en mørkhudet, muligens svart, mann med mørke eller svarte klær og en svart ryggsekk. Mannen snakker muligens med en utenlandsk aksent.

Mannen skal ha forsøkt å ta seg inn på et avsperret område, og skal ha dratt opp en maske over ansiktet da han ble avvist.

Gutt (8) drept

Politiet bevoktet dessuten en saudiaraber som var innlagt på sykehus. Han ble kalt «en person av interesse» av myndighetene, som understreket på en pressekonferanse at han ikke var mistenkt. Han skal ha blitt avhørt i løpet av natten.

På en pressekonferanse i Boston natt til tirsdag norsk tid opplyste politiet at tre personer har dødd av skadene de fikk i angrepet. Tidligere var det opplyst at to mennesker ble drept.

En av de drepte er en åtte år gammel gutt, opplyser kilder i politiet til CNN og avisa Boston Globe. Dette er imidlertid ikke offisielt bekreftet av myndighetene.

Ifølge TV-stasjonen CNN er minst 141 mennesker såret. Blant de skadde er det minst åtte barn, opplyser sykehuskilder. Den yngste pasienten som er innlagt skal bare være tre år gammel.

Til sammen 17 av de sårede har så alvorlige skader at tilstanden deres beskrives som kritisk, ifølge CNN. 25 andre skal være alvorlig skadd.

Flere amputasjoner

Mange av de skadde hadde alvorlige skader i de nedre delene av beina, og sykehusene melder om at flere titalls har måttet amputere armer og bein.

Amerikanske medier melder at leger som har opereret på skadde har fjernet kuler fra kulelagre fra ofrene. Det kan tyde på at bombene har vært pakket med kulelagre, som øker skadeomfanget av eksplojonen. Slike bomber har vært vanlig fra opprørerne i blant annet i Irak og Aghanistan.

30 nordmenn deltok var påmeldt løpet mandag, ifølge arrangøren. Utenriksdepartementet har ikke fått opplysninger om at noen av dem er blitt skadd.