Se bilder fra BTV

«Sofi» — som hunden heter - har vært savnet siden tirsdag. Eieren Tore Greve fra Askøy har lett etter hunden hver dag. Familien har satt opp 150 lapper og etterlyst hunden gjennom Bergens Tidende.

I dag ble den omsider funnet - bjeffende og ensom på en fjellhylle ved Banuren på Laksevåg.

— Hun ser litt forskremt ut. Nå prøver jeg å roe henne, sia Tore Greve på telefon til bt.no like før politibetjenter firte seg ned med tau for å hente hunden i det bratte terrenget.

Skårfast i stupbratt fjell Den ti år gamle engelske setteren forsvant tirsdag ettermiddag under en tur på Lyderhorn.

Senere samme dag ble den sett ute i Drotningsvik. I går fikk Tore Greve en melding om at hunden var sett på Landås.

I dag fikk politiet melding om bjeffing fra fjellet over Banuren opp mot Lyderhorn. De rykket ut og varslet samtidig eieren om at det muligens kunne være hans hund. Hunden satt skårfast på en fjellhylle.

Ved 11.45-tiden klarte to politibetjenter å ta seg ned til hunden ved hjelp av tau.

— Det var syv till åtte meter rett ned under fjellhyllen, og opp kunne hunden ikke komme seg. Vi måtte fire og klatre ned for å få tak i hunden, forteller politibetjent Cecilie Flokenes fra Sentrum politistasjon til bt.no.

Politiuniformen er skitten og sølete etter møtet med fjellveggen, men politikvinnen smiler under den svarte strikkeluen. Hun får en god klem av den lykkelige hundeeieren, Tore Greve.

Som å miste et barn «Sofi» skjelver og logrer. Den spreke setteren er så forfrossen at den ikke klarer å hoppe inn til det varme teppet i bagasjerommet på Greves Volvo. Beina er fulle av frosne isklumper. Tone Greve løfter den opp og pakker den inn i ullteppet.

— Det har vært helt fryktelig å vite at «Sofi» har vært der ute. Vi har selvsagt tenkt det verste, det har vært som å miste et barn. Vi har hatt «Sofi» fra den var valp. Nå er den ti år og fortsatt veldig sprek, forteller Tore Greve.

Han og datteren Tone er lettet og lykkelige. De setter kursen mot dyreklinikken på Askøy. «Sofi» skal sjekkes, før hun skal hjem til familien på Ask.

GLAD, MEN FROSSEN: Både "Sofi", Tone Greve og Tore Greve er glade etter at dramaet er over.
PÅL ENGESÆTER
STUPBRATT: Oppe i denne fjellsiden satt "Sofi" skårfast. Den har vært på rømmen i tre døgn, men det er usikkert hvor lenge den har sittetpå fjellhyllen.
PÅL ENGESÆTER
TAKKER: Tore Greve holder godt rundt politibetjent Cecilie Flokenes og takker henne for redniningsdåden. Sammen med kollega Terje Erichsen, reddet hun "Sofi" fra fjellhyllen.
PÅL ENGESÆTER