Også andre steder i Europa forårsaket kong Vinter trøbbel.

I Romania sørget det hvite snødekket for at to av landets flyplasser måtte stenges, noe som selvsagt forårsaket strandede passasjerer og lange køer. Også deler av Tyrkia, Hellas og Vest-Europa opplevde til dels trafikkaos på grunn av glatte veier og få vinterdekk.

I Bulgaria tok snø og uvær strømmen i minst 300 landsbyer, og ett titall landsbyer fikk kuttet sine forsyninger av mat og friskt vann.

Temperaturene falt flere steder til minus 15 grader, mens snøen la seg opptil to meter i deler av landet. Flere hundre bilister satt innesperret i sine biler på flere fjellveier, og hæren måtte trå til for å hjelpe til.

I Skottland og det nordøstlige England oppfordret myndigheter alle sjåfører til å sjekke kjøreforholdene før de la ut på tur. Sjåførene ble også oppfordret til å ha med seg varmt tøy og varme støvler, samt en nødpakke bestående av mat, vann, spade, lommelykt og antifrostmiddel.

Ifølge meteorologene vil imidlertid ikke det kalde været vare lenge. Temperaturene ville trolig stige til det dobbelte til helgen, mente britiske meteorologer.

BUCURESTI: En del rumenere slet nok med å rekke jobben i morges:
MIHAI BARBU