Alle flyplasser nord i Hellas var stengt mandag morgen. Opp til en halv meter snø lå på rullebanene, melder gresk radio. Det er meldt om store trafikk-problemer.

Langs grensen til Albania og Makedonia brøt trafikken fullstendig sammen. Folk i området melder om over en meter snø, skriver den svenske avisen Expressen.

Temperaturen i området lå mandag morgen rundt minus ni grader celsius. Og det er ventet snøfall i Athen i løpet av kvelden.

Her hjemme har vi ikke sett mye til snøen i høst, selv om i hvert fall natte-temperaturen de siste dagene har vært lovende.

Ikke siden 1996 har vi hatt snø på julaften.

Men det kan fort endre seg. Et høytrykk som i den siste tiden har gitt pent vær her vestpå er i ferd med å forlate oss.

— Flere lavtrykk er på vei fra nord og disse kan gi nedbør i form av snø. Selv om periodevise mildere luftstrømmer fra vest kan gi innslag av regn i ytre strøk er det sannsynlig at denne også denne nedbøren blir liggende som snø, sier meterolog Åge Aasen ved værvarslinga på Vestlandet til Bt.no.

Dermed kan det være duket for en hvit jul i Bergen.

TIL BESVÆR: Snøen ligger rundt statuen av Alexander den store på havnen i Thessaloniki Nord i Hellas var alle flyplasser stengt og mer enn 500 mennesker var innesnødd mandag.
Foto: AP Photo/Nikos Giakoumidis/Scanpix