Kvinnen er det niende drapsofferet for snikskytteren i Washington-området. To mennesker er blitt såret. At ingen av de 11 skyteepisodene har funnet sted på helgedager kan gi viktig informasjon om gjerningsmannen, skriver Washington Post.

Politiet bekreftet tirsdag at drapet sent mandag knyttes til den fryktede snikskytteren, som har spredd frykt i Washington-området siden 2. oktober.

— Ballistiske bevis knytter denne saken til andre i området, sa politisjef i Fairfax County, Tom Manger.

Ett skudd

84 timer etter det forrige drapet, på en bensinstasjon i Virginia fredag, ble kvinnen skutt i Falls Church i den samme delstaten mandag kveld klokka 21.15 lokal tid (3.15 norsk tid).

Som i de andre drap som tillegges snikskytteren, ble det etter alt å dømme bare avfyrt ett skudd. Og som tidligere klarte gjerningsmannen å forsvinne usett, tross rask og massiv reaksjon fra politiet, som satte ut veisperringer og sendte ut helikoptere med lyskastere. Men politiet har et mulig øyenvitne fra den siste hendelsen, noe som kan gi ny informasjon.

Politiet jakter på en kremfarget van av typen Chevrolet Astro som ble sett forlate åstedet. En slik bil er også sett i nærheten av tidligere åsteder.

— Vi håper informasjonen vi får fra denne skyteepisoden vil gi spor som kan gjøre slutt på denne rekken av forbrytelser, sa delstatsguvernør Mark Warner.

Få spor

Politiet har få fysiske spor å gå etter i jakten på snikskytteren som har drept åtte personer, og såret en 13 år gammel skolegutt og en kvinne, i delstatene Washington og Virginia. Et tarotkort som forestiller Døden med påskriften "Kjære herr politimann, jeg er Gud" ble funnet nær der 13-åringen ble skutt.

Men kriminaleksperter sier politiet sannsynligvis også kan hente spor fra det faktum at ingen av drapene er begått på en lørdag eller søndag. Både forrige og denne helgen har det vært pauser.

— Det gir et glimt av morderens mulige aktiviteter. Seriemordere slår ofte til når de har fri, når de verken har forpliktelser på jobb eller hjemme, sier James Alan Fox, som er professor i strafferett ved Northeastern-universitetet i Boston, til Washington Post.

Han sier man ikke kan legge altfor mye i drapsmannens timeplan, og at man ikke kan forutse om vedkommende vil unngå lørdager og søndager også i framtiden.

Mønster

Gregg McCrary, som tidligere har laget profiler på mistenkte forbrytere for FBI, sier etterforskerne sikkert vil ha tatt helgepausene med i betraktningen når de forsøker å finne vaner og mønstre som de kan trekke slutninger av.

— Den siste skyteepisoden viser et fast mønster med pauser i helgen og slå til igjen mandag, sir McCrary.

Mens politiet forsøker å løse gåten, lever befolkningen i Washington-området i frykt for når snikskytteren vil slå til igjen. Mange unngår steder som blir ansett som risikable, slik som helsesentere med glassvinduer, bensinstasjoner og lekeplasser.

— Mange er redde for å forlate hjemmet for å fylle bensin, sier Frank Lee, som leder det lokale Guardian Angels, en borgergruppe som blant annet tilbyr å fylle opp tanken for folk som ikke tør å gå ut av bilen på bensinstasjonen.

(NTB)