— To menn ble pågrepet og avhørt av lokalt og føderalt politi, og deretter overlatt til representanter for immigrasjonsmyndighetene for videre behandling, opplyser polititalsmannen Tom Shumate i Virginia.

— Det er ikke reist noen siktelse mot dem her, legger han til.

Kastes ut

Amerikanske massemedier meldte tidligere at de to var ulovlige immigranter, henholdsvis fra Mexico og Guatemala, og at de nå risikerer å bli sendt hjem.

De to ble pågrepet i en storslått politiaksjon ved en bensinstasjon i Richmond, der de benyttet en telefonboks som snikskytteren trolig hadde benyttet kvelden i før.

At de to i tillegg kom kjørende i en hvit varebil som kunne passe til beskrivelsen enkelte øyenvitner har gitt fra andre åsteder, bidro også til at tungt bevæpnet politi aksjonerte.

Avhørene renvasket imidlertid begge to, og det er heller ingenting som tyder på at de sto i ledtog med snikskytteren eller deltok i noe forsøk på pengeutpressing slik enkelte antydet kunne være tilfelle.

Jakten fortsetter

Med renvaskelsen av de to pågrepne mennene fortsetter dermed jakten på snikskytteren som har spredd frykt og død i Washington-området siden 2. oktober med ny styrke.

Ni mennesker er drept og tre alvorlig såret i attentatene, og politiet bekreftet mandag at også det siste - der en 37 år gammel mann ble skutt i magen i Virginia - kunne knyttes til snikskytteren.

Politisjefen i Maryland tok mandag nok en gang massemediene i bruk for å kommunisere med snikskytteren.

— Personen du ringte kunne ikke høre alt du sa. Signalet var uklart, og vi vil ha det riktig. Ring oss tilbake så vi kan fullt ut forstå, sa politisjef Charles Moose i en noe kryptisk melding.

(NTB)