— Han var i godt humør, og snakket om at han og konen ville komme hjem til sommeren. De savnet familien, og gledet seg til å komme til Norge igjen, forteller et familiemedlem til BT.

Hendelsen skal ifølge serbisk politi ha skjedd klokken 07.40. Klokken 07.30 la mannen ut en musikkvideo på sin Facebook-profil. Et par minutter tidligere snakket han med familien hjemme i Norge. Han snakket da mye om at han ville reise til den lille kommunen han er fra, for å tilbringe sommeren med både foreldre og søsken.

- Var ikke sint

— Det som har skjedd er helt uforståelig. Han var verken sint eller annerledes. Det var godord, og snakk om at han så gjerne ville komme på besøk, forteller familiemedlemmet.

Ifølge politiet i Serbia skal 38-åringen ha slått en serbisk politimann i hodet med en murstein, og dermed å sikret seg politimannens automatvåpen. Deretter skal han ha fyrt av skudd mot politiet. Dette skal ha ført til at han selv ble drept.

Ønsker fakta

Familien ønsker at norsk politi kan undersøke hva som har skjedd. Samtidig håper ikke de at dette vil skape en skvis mellom Norge og Serbia.

— Det er så mange forskjellige historier nå. Vi er opptatt av at fakta skal komme på bordet, og håper det blir gjort en ordentlig etterforskning, sier familiemedlemmet som snakker på vegne av store deler av hans nærmeste familie.

Sønnen Joakim (19) håper også at norsk politi kan bistå. Han forteller at det vondt å se alle de forskjellige historiene.

— Jeg tror mye av det som står i serbiske medier kan være feil. Jeg håper politiet finner ut akkurat hva som skjedde. Det er det vi trenger å vite, sier han.

Har fått god støtte

Han forteller at han fått gode støtte fra familie og venner.

— Både min mormor og vennene mine har stilt opp for meg. Derfor går det litt bedre nå, forteller han.

Da han først leste og hørte om saken, kunne han ikke tro det var sant. Han skrev en melding til faren på Facebook, men fikk aldri svar.

— Da forsto jeg det. Han var allerede død. Jeg skummet gjennom profilen hans, men det var ingenting spesielt han hadde publisert den dagen. Han virket helt vanlig. Det som har skjedd er helt uforståelig, sier sønnen.

Siste samtale med faren hadde han på nyttårsaften. Da skrev faren at han savnet ham.

Likte å ta bilder

Til tross for at 38-åringen skal ha hatt sine utfordringer og problemer, skal han de siste årene ha levd et godt liv, ifølge familien.

— Han likte å ta bilder og reiste rundt.

Nå arbeider familien med å finne ut hvordan de kan få 38-åringen hjem til Hordaland.

De opplever omtalen av hendelsen i serbiske medier som en stor belastning, fordi de mener det er mye som er feil. Blant annet at 38-åringen skal ha hatt kontakt med islamistiske miljøer.

Kripos er ikke spurt

Ida Dahl Nilssen, seniorrådgiver i kommunikasjonsstaben i Kripos forteller at de ikke har fått noen anmodning om å bistå.

— Dersom det kommer en anmodning fra serbisk politi om at de ønsker bistand fra norsk politi, må vi ta stilling til den hvis den eventuelt kommer. Men noen slik anmodning er ikke kommet ennå, sier Nilsen i 12-tiden mandag.

Heller ikke Utenriksdepartementet har hørt noe.

— Det er ikke, meg bekjent, kommet noen anmodning om bistand fra Serbia, sier Frode O. Andersen, fungerende kommunikasjonssjef i UD, i 13-tiden mandag.

VANSKELIG: Joakim (19) synes det er vanskelig å lese om det som skjedde i Serbiske medier. - Vi trenger å vite fakta, og håper det vil bli en ordentlig etterforskning, sier han.