Verken politiet eller noen andre har så langt kunnet gi noen svar på hva som drev den antatte gjerningsmannen Michael McLendon til å ta med seg riflen sin og kjøre rundt for å drepe både slektninger og andre som tilsynelatende tilfeldig kom i hans vei.

– Jeg kan ikke beskrive hva som er skjedd og hvorfor det er skjedd. Det er bare en trist dag for Geneva County, sier den lokale sheriffen Greg Ward om skuddramaet som utspant seg i byens hans natt til onsdag norsk tid.

De to nabobyene Samson og Geneva har til sammen rundt 6000 innbyggere og ligger i et område der dyrking av peanøtter er en viktig geskjeft. Tirsdag kveld ble dette altså åsted da enda en skyteepisode rystet USA.

Les også: Ti drept av våpenmann

Bodde med moren

– Jeg er overveldet over at noen kunne gjøre noe slikt, sier Greg McCullough, som selv ble truffet av en av kulene da gjerningsmannen stoppet ved en bensin-stasjon i Samson. På samme sted ble en kvinne drept.

Dramaet startet i Kingston tirsdag ettermiddag. Her ble brannmannskaper tilkalt fordi huset som McLendon bodde i sammen med moren Lisa og fire hunder, sto i brann. Moren er funnet død i brannruinene, men dødsårsaken er foreløpig uklar.

I mellomtiden hadde mannen kjørt de omkring to milene sørøstover til Samson hvor han skjøt besteforeldrene, en onkel og en tante.

– Han rensket ut familien sin. Vi vet ikke hva som utløste dette, sier Robert Preachers hos de lokale myndighetene.

På verandaen

Mannen kjørte videre og åpnet ild mot folk som satt på verandaene sine, ved en bensinstasjon og en butikk. Konen til en politimann og deres barn er blant de drepte. McLendon skjøt dessuten mot politibiler som tok opp jakten på ham, og en politimann ble såret av glassplinter da bilruta knuste. Et barn er blant de fire sårede etter skytedramaet.

Ferden endte i en metallfabrikk, Reliable Metal Products, like nord for byen Geneva, der mannen skjøt seg selv. Ifølge lokale medier hadde mannen tidligere arbeidet her.

Ved et lokalt helsesenter gjorde folk seg klar til å ta imot folk med skuddskader da de fikk meldingen om hva som foregikk. Men de ble skuffet.

– Vi forberedte oss på det verste, men dessverre fikk vi de samme dårlige nyhetene som alle andre – at de fleste ofrene ikke kunne reddes, sier John Rainey, leder ved Wiregrass Medical Center i Geneva.

– Dette er noe du kunne tro ville skje i Atlanta eller de større byene, men i en liten by er dette en stor belastning for folk. Våre ansatte brøt sammen i gråt da de forsto at de ikke kunne hjelpe dem, sier Rainey.