Madeleine var tre år da hun forsvant fra en ferieleilighet på Algarvekysten, mens foreldrene satt på en restaurant i nærheten.

En storstilt leting har vært resultatløs, og alt tyder på at den lille britiske jenta ble bortført av ukjente. Spekulasjonene har vært mange, og britisk politi går nå nye veier i håp om å få nye tips.

Videoen som ble lagt ut på nettsidene www.ceop.police.uk og www.findmadeleine.com tirsdag, viser en jente i 6-7 årsalderen med skulderlangt hår og mørkere hud enn da hun forsvant.

Videoen er ledsaget av kommentarer på sju språk og inneholder også opptak av den lille britiske jenta rett før hun forsvant.

Britisk politi oppfordrer folk til å spre videoen på internett og håper at dette skal bidra til at noen med kjennskap til den antatte bortføringen står fram.

— Den vi søker er trolig partner, familiemedlem, venn eller kollega av den eller de personene som var involvert i Madeleines forsvinning, sier Jim Gamble som leder Child Exploration and Online Protection Centre i Storbritannia.

— Vi ønsker at dette budskapet skal spres slik at det til enhver tid bare skal være ett klikk unna ethvert internettsøk på Madeleine og bli en konstant påminnelse for denne personen om at det aldri er for sent å gjøre det riktige, sier han.

Portugisisk politi har innstilt etterforskningen i saken, mens britisk politi fortsatt holder saken åpen. Madeleine McCanns foreldre fortsetter også letingen etter datteren ved hjelp av private etterforskere.

STR