— Jeg ønsker å være synlig med et tydelig budskap, som gjør at soldatene ikke tviler på at de har regjeringen bak seg, sier Grete Faremo til Aftenposten.no.

I morges landet forsvarsminister Faremo i Afghanistan. Hun kom til Mazaar-e Sharif, der de norske soldatene sørger over sine fire falne kamerater.

Senere i dag skal hun og forsvarssjef Harald Sunde til Maimana, et stykke lenger sør og vest i Faryab-provinsen, der de skal hente de fire drepte norske soldatene,

Les BTs leder: Krig uten utgang

- Tungt, men riktig Nå skal hun vise at soldatene har støtte hjemmefra.

— Det føles tungt, men riktig. Jeg er glad for at jeg har tatt beslutningen om å dra, sier Grete Faremo til Aftenposten.no.

Men det er ingen enkel oppgave hun kommer til. Etter det Aftenposten.no får opplyst, er frustrasjonen stor blant soldatene som nettopp har mistet fire kamerater. Faremo skal nå forsøke å vinne deres tillit.

- Krever konsentrasjon Forsvarsministeren er åpen på at det kan være tøft å bære det øverste ansvaret for at flere hundre norske soldater er i krig.

— Jeg har tatt ansvaret på alvor fra starten av. I en slik situasjon føles det veldig virkelig og det krever konsentrasjon og innsats, sier forsvarsministeren.

Hun er opptatt av at det er en del av jobben å sikre at Stortinget og politikerne fortsetter å støtte opp om de som hver dag kriger med det norske flagget på brystet.

— Det er en viktig oppgave for meg, absolutt. Det påligger meg et tungt ansvar som ansvarlig statsråd for vår deltakelse.

Viktig at alle står bak Hun er ikke i tvil om at den tverrpolitiske enigheten om Afghanistan-oppdraget er avgjørende for innsatsen Norge har gjort og gjør i Afghanistan.

— Det er en styrke for både nasjonen og soldatene at hele Stortinget står bak oppdraget, konkluderer Faremo.

Sammen med Faremo og forsvarssjef Harald Sunde var også en gruppe norske soldater som skal ut på nye oppdrag.

Andreas Eldjarn (21), født i Tromsø, Simen Tokle (24), født i Ballangen, Trond Bolle (41), født i Lena på Toten, og Christian Lian (31), født i Kristiansand mistet alle livet da bilen de satt i ble rammet av en veibombe søndag. Ikke siden andre verdenskrig har Norge lidd større militære tap på én gang.

Kronprins Haakon vil delta i minneseremonien for de falne soldatene på Gardermoen, og det vil etter det NTB erfarer også statsminister Jens Stoltenberg.