Én person omkom og minst ti personer ble skadd da småflyet krasjet i en folkemengde ved en fornøyelsespark i Los Angeles ved 22-tiden torsdag kveld.

For seks av de skadde, deriblant to barn, skal tilstanden være kritisk.

Flystyrten hendte bare kort tid etter at en mann drepte to personer og skadde syv på den internasjonale flyplassen i Los Angeles.

Israelsk flyselskap

Skytingen fant sted klokken 20.32 (11.32 lokal tid) ved skranken til det israelske flyselskapet El Al, ifølge CNN.

Gjerningsmannen ble selv skutt og drept av El Als sikkerhetsvakter ved flyplassen, etter å ha gått amok med kniv og skytevåpen.

USAs nasjonaldag

Skuddene falt til tross for skjerpede sikkerhetstiltak på USAs nasjonaldag, 4. juli.

Amerikanske myndigheter har tidligere advart mot mulige terrorangrep på nasjonaldagen. Verken skytingen eller flystyrten settes foreløpig i sammenheng med terrorisme av FBI.

— Det foreligger ennå ingen indikasjoner på noen som helst terror-forbindelse i denne saken, opplyste en talsmann for det føderale amerikanske politiet (FBI).

Arkivfoto: BT

Israel: — Var et terrorangrep

Israels utenriksminister Shimon Peres sier imidlertid at israelske og amerikanske styrker skal ta dem som sto bak "terrorangrepet" på flyplassen.

Før Peres kom med sin kommentar til hendelsen, sa Israels transportminister Efraim Sneh at det var en terrorist som åpnet ild, ifølge NTB.

Sneh sa at "terroristens" identitet ikke var kjent, men understreket at muslimske ekstremister har hatt planer om å angripe israelske mål utenfor Israel, melder NTB.

Flyplasser er prioriterte mål, la Sneh til.

To personer til avhør

Politiet har tatt inn to personer til avhør, ifølge CNN. Det er uklart om de to er mistenkt i saken.

Gjerningsmannen beskrives av et øyenvitne som en hvit, småfeit mann med hestehale. Han skal ha skreket at noen hadde tatt jobben hans, før han tok til å skyte vilt rundt seg, sier vitnet til CNN.

Et annet øyenvitne, Thad Weimlein, sier til tv-kanalen Fox News at minst ti skudd falt.

— Vi håpte først det var fyrverkeri, en spøk. Folk sprang og skrek, og kastet seg ned på gulvet, sier han.

Tusener evakuert

Flere tusen mennesker ble evakuert fra flyplassen, og all flytrafikk ble innstilt midlertidig. Ved 21.30-tiden ble innenrikstrafikken gjenopptatt.

Bt.no kommer straks med mer om saken. Tast Ctrl+R for siste versjon.

MILITÆRT: USAs nasjonalgarde inntar flyplassen i Los Angeles etter skytedramaet torsdag kveld.
Foto: Reuters / Scanpix