En krangel utartet til et skytedrama i en påsketravel gate i Göteborg langfredag. Fire personer ble kjørt til sykehus, én av dem med livstruende skader.

Skytingen fant sted ved 14-tiden i en gate med flere kafeer og restauranter på Hisingen. Mange var ute i det fine påskeværet og ble vitne til skyteepisoden.

— Det er ubehagelig. Veldig ubehagelig, sier et øyenvitne.

Ifølge personer på stedet som nyhetsbyrået TT har snakket med, var det en høylytt krangel på en kafé som utartet. En mann skal ha tatt fram en pistol og begynt å skyte rundt seg.

— Det er fire personer med ulike skader, sier Ulf Edberg i Göteborg-politiet.

Politiet jobbet fredag ettermiddag med å snakke med vitnene og få klarhet i hva som hadde skjedd.

Livstruende

En mann i 20-årene er ifølge Göteborgs-Posten livstruende såret, mens tilstanden til to andre menn beskrives som alvorlig. Den fjerde mannen skal ha fått mindre alvorlige skader.

Ingen var fredag ettermiddag pågrepet i forbindelse med skytingen. Det var også uklart hvor mange skudd som ble løsnet. Store politistyrker rykket ut til stedet, og et større området ble sperret av.

Et øyenvitne forteller til nyhetsbyrået TT at skytingen trolig fant sted på en isbar.

— Jeg så noen menn som sto og kranglet. Plutselig var det noen som hadde en pistol i hånden, sier øyenvitnet, som forteller at han så hendelsen fra vinduet sitt.

Bråk

Han mener minst ti personer var inne i isbaren. Et annet øyenvitne forteller at hun så rundt 20 personer som var innblandet i bråk.

— Så så jeg en gutt ligge der. Siden så jeg en gutt som sprang bort, og han skjøt flere skutt i luften, kanskje tre–fire skudd, sier hun til TT.

Et øyenvitne forteller til Expressen at en mann løp av gårde fra stedet med flere personer i hælene.