Mannens familie har opplyst til TV 2 at Alejandro Giron, som bodde på Laksevåg, ble skutt flere ganger i brystet utenfor sitt feriehus. Giron var på ferie i byen Puerto Barrios i Guatemala da han ble drept.

– Han ble skutt klokken 10.48 den 19. oktober, opplyser politiet i Guatemala.

Drapet skjedde i gate 21, mellom den 4. og 5. avenyen i havnebyen Puerto Barrios.

– Han døde av skadene på vei til sykehuset, sier Leonardo Peña i politiet i Puerto Barrios til bt.no.

— Skutt da han gjorde motstand

Ifølge Aftenposten.no hadde mannen akkurat vært på marked og gjort innkjøpt, da to personer på motorsykkel kom mot han. Midt på gaten løsnet de flere skudd mot ham, sier Osmin Alexander Gonzales ved påtalemyndigheten i Puerto Barrios.

En politirapport fra det guatemalske politiet, som Aftenposten.no har fått gjengitt, viser at politiet mener den 55 år gamle nordmannen ble utsatt for et ran da han ble drept i havnebyen Puerto Barrios sist søndag.

Ifølge politirapporten ble nordmannen avskåret av to menn på motorsykkel idet han syklet hjem fra markedet. Han skal så ha blitt utsatt for et ran, men gjorde motstand.

I det han gjorde motstand, skal han ha blitt skutt flere ganger, hvoretter gjerningsmennene rømte fra stedet, ifølge politiets opplysninger.

Motorsykkelen var svart av merket Pulsar. Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen gjerningsmenn.

– Saken etterforskes nå, sier Peña.

Bosatt på Laksevåg

En 55 år gammel norsk statsborger er drept, mest sannsynlig skutt, bekrefter Utenriksdepartementet.

Mannen er født i Guatemala, men er bosatt på Laksevåg i Bergen. Han har også familie i Norge.

– Vi har fått melding om at en mannsperson er avgått ved døden. Hva som skjedde er opp til politiet å finne ut, men vi bistår med det vi kan, sier førstesekretær Idar Instefjord ved Den norske ambassaden i Guatemala.

– En grusom sak

Utenriksdepartementet vil ikke kommentere hendelsesforløpet noe nærmere.

– Informasjonen vi har tyder på at vedkommende var på besøk i Guatemala da han døde, sier kommunikasjonsrådgiver Bjørn Svenungsen i UD.

– Det er en tragisk og grusom sak. Vi bistår så godt vi kan sammen med den norske ambassaden på stedet, sier Svenungsen.

Ambassaden har løpende kontakt med det lokale politiet og 55-åringens familie.

Slekt i Norge

55-åringen var på ferie i byen Puerto Barrios i Honduras-gulfen øst i Guatemala da drapet skjedde. Han skal ha feriebolig og familie i området. Mannen skal også ha slekt i Norge.

Det er uklart om 55-åringen var alene eller hadde følge da han ble skadet.

– Ambassaden ble varslet om hendelsen samme dag som den skjedde. Vi har hatt tett kontakt UD i Oslo om saken, sier Instefjord.

Han vil ikke bekrefte at mannen faktisk er drept.