Ifølge palestinsk helsepersonell var den drepte en sivil 40-åring. Palestinere skjøt tilbake, og minst 38 egyptiske politifolk og 14 palestinere ble såret i sammenstøtene.

Flere palestinere måtte ha behandling etter å ha pustet inn tåregass, og på egyptisk side av grensen måtte politimenn til sykehus etter å ha blitt truffet av stein.

– Vi har lukket dører og vinduer. Folk er livredde fordi barn kan bli kvalt av tåregass, forteller en innbygger på den egyptiske siden av grensa.

– Vi er også redde for at folk skal komme over på denne siden og skade oss, sier egypteren.

Urolighetene begynte etter at egyptiske sikkerhetstjenestemenn og Hamas stengte grenseovergangen fullstendig mandag. Ikke engang palestinere eller egyptere som befant seg på feil side av grensa, fikk lov til å returnere hjem.

Flere titall tenåringer begynte å kaste stein mot en egyptisk kommandostilling i området, og egyptiske styrker besvarte med tåregass.

Egypterne skal først ha skutt i luften og kastet stein tilbake på palestinerne. Uroen økte etter hvert i omfang og endte i skuddveksling mellom egyptiske styrker og væpnede palestinere.

STENGT: Palestinske sikkerhetsstyrker med tilknytning til Hamas forsøker å hindre folk i å nærme seg grenseovergangen til Egypt søndag. Mandag oppsto det sammenstøt mellom egyptiske sikkerhetsstyrker og palestinere ved grensa.
IBRAHEEM ABU MUSTAFA