Krister Hoaas

Eksplosivene ble funnet i Mocejon, like ved Toledo, ca. 60 kilometer sør for Madrid. Sammen med eksplosivene ble det også funnet en detonator koblet til bomben med en 136 meter lang ledning.

Det var en jernbaneansatt som slo alarm etter at det ble sett en mistenkelig pakke ved jernbanelinjen. På grunn av påsken er togtrafikken spesielt stor, minst ti tog ble stoppet. Ifølge BBCs reporter i Madrid har passasjerer blitt evakuert fra flere tog og ledet over i busser. ¨

11. mars ble Spania og Madrid rammet av den verste terrorudåden i moderne europeisk historie da 191 mennesker mistet livet etter at en rekke bomber ble detonert på lokaltog i den spanske hovedstaden.

Politiet har arrestert 15 personer, mistenkt for å stå bak disse bombene. De fleste av dem er av marokkansk eller annen arabisk herkomst og tillegges militante, islamittiske motiver for terrorbombene.

Spanske myndigheter har så langt vært meget forsiktige med å peke i noen spesielle retninger etter funnet av bomben langs toglinjen. Innenriksminister Angel Acebes vil ikke si noe om sprengstoffet eller bombens utforming gir noen indikasjoner på hvem som står bak. Ifølge nyhetsbyrået AFP, er bomben av samme type ( Goma 2 Eco) som ble brukt i angrepene i Madrid 11. mars.

Acebes har opplyst at sprengstoffet besto av dynamitt. Nyheten kom samtidig med at de nyvalgte medlemmene av den spanske nasjonalforsamlingen kom sammen til sitt første møte etter valget 14. mars.