Mannen som hevder å være trent av Al-Quaida hadde valgt seg ut enda et offer i Toulouse i dag morges — en soldat han allerede hadde identifisert. I tillegg hadde han planer om å ta livet av to politifolk senere. Det ble opplyst av en fransk politikilde og deretter bekreftet av statsadvokat François Molins.

— Han skryter av å ha tvunget Frankrike i kne. Han har ikke gitt uttrykk for anger, annet enn at han ikke fikk tid til flere ofre, sier Molins.

Overgir seg «sent i kveld»

Den terrormistenkte forskanset seg onsdag ettermiddag i en leilighet, og er fortsatt ikke pågrepet. Ifølge franske medier har han bestemt seg for å gi seg over «sent i kveld», skriver Aftenposten.no.

— Han sier at han har handlet alene. Han har ikke noe ønske om å bli martyr. Han foretrekker å drepe og forbli i live, sier Molins.

Det franske politiet omringet natt til onsdag leiligheten den terrormistenkte befinner seg i. Han er av algerisk opprinnelse og er mistenkte å stå bak de syv drapene i og rundt Toulouse. Blant annet

Hevder å bli trent av Al-Quaida

Mannen blir identifisert som Mohammed Merah, 24 år gammel. Han er selverklært Al-Quaida-tilhenger og hevder å ha mottatt trening av dem.

— Han har forklart at han tilhører al-Qaida. Han forklarte at han hadde mottatt trening av al-Qaida i Waziristan i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan. Han har fortalt om utenlandsturene sine, blant annet tiden i Afghanistan, sier Molins.