De to mennene på 18 og 20 år ble arrestert i delstaten Tennessee forrige onsdag. Mandag frigjorde amerikanske myndigheter rettsdokumenter som blant annet inneholder forklaringene til de to.

– Begge personene har erklært at de var villige til å dø under drapsforsøket, heter det i dokumentene.

Daniel Cowart (20) og Paul Schlesselman (18) blir beskrevet som nynazistiske skinheads. De skal ha møtt hverandre på internett for cirka en måned siden og fant ut at de begge var overbevist om at den hvite rasen var overlegen.

Cowart har bodd hos sine besteforeldre på landet i Tennessee, mens Schlesselman kommer fra Arkansas.

Artikkelen fortsetter under videospilleren.

102 drap Planen gikk ut på å drepe i alt 102 svarte mennesker, hvorav 88 skulle skytes og 14 halshogges. Tallene er symbolske for nynazister. 88 står for Heil Hitler, ettersom bokstaven H er nummer åtte i alfabetet.

Drapene skulle utføres på en ikke navngitt skole med overvekt av svarte elever. Deretter skulle de reise rundt i USA for å drepe afroamerikanere, før de helt til slutt ville forsøke å drepe Demokratenes presidentkandidat.

De regnet imidlertid ikke med at de ville greie det, men har forklart at de trodde de kom til å bli drept under forsøket

Politiet beslagla flere våpen under pågripelsene, og planen gikk også ut på å rane en våpenbutikk.

– Det som er bemerkelsesverdig i denne valgkampen er at slike grupper er blitt marginalisert, sier Barack Obama i en kommentar til pågripelsene.

Diffuse planer? Det er fortsatt uklart om planen ville blitt satt ut i livet hvis de to ikke var blitt arrestert. Etterforskningen fortsetter, men foreløpig virker det ikke som om mennene hadde en ordentlig plan for hvordan de skulle gjennomføre drapene, ifølge Eric Zahren, talsmann for amerikansk etterretningsvesen.

Planene skal ha kommet fram under avhør etter at mennene ble arrestert, og Zahren understreker at det er forskjell på å komme med erklæringer og det å ha utarbeidet en konkret drapsplan.

Barack Obama har under hele valgkampen unnlatt å spille på rase, og fremholder at han er en kandidat for alle.

Han har heller ingen typisk afroamerikansk bakgrunn ettersom han vokste opp med sin hvite mor og hvite besteforeldre. Faren, som var fra Kenya, forlot familien da Obama var to år gammel.

Obama er blitt beskyttet av etterretningsagenter siden mai 2007. Han var den første av presidentkandidatene som fikk slik beskyttelse på grunn av de mange truslene han har mottatt som USAs første svarte presidentkandidat.

To menn ble denne uken arrestert for å ha planlagt attentat mot Demokratenes presidentkandidat, Barack Obama Foto: Reuters/SCANPIX

REUTERS