En terrorcelle med seks medlemmer finansiert av bin Laden skulle angripe parlamentsbygningen i Strasbourg med dødelig saringass. Angrepet skulle være det første i en serie terroraksjoner mot kjente bygninger i Europa. Algeriske terrorister bosatt i London samarbeidet med likesinnede i Milano og Frankfurt om planene.

Men opplegget gikk i vasken etter at tysk politi avslørte operasjonen i Frankfurt og foretok flere razziaer. De seks britisk-baserte mennene ble arrestert og tiltalt.

Men tiltalen ble frafalt bare noen dager etter at mennene ble stilt for retten i London. Ifølge påtalemyndigheten ble saken henlagt av sikkerhetshensyn.

Kilder innen det britiske overvåkingspolitiet sier at avgjørelsen om å stanse rettssaken ble tatt etter anmodning fra den britiske etterretningstjenesten MI5. MI5 antas å ha kommet over planer om nye terroraksjoner, og ønsket å overvåke gruppen.

Europa-parlamentarikerne fikk ikke vite om planene om en terroraksjon, men ble advart om at sikkerheten i bygningen ikke var tilfredsstillende.