Det ble dramatisk da den thailandske og regjeringskritiske tv-stasjonen ASTV ble angrepet fredag morgen.

Det meldes om at to bomber eksploderte og flere skuddhull ble funnet i tv-studioet. Ingen ble alvorlig skadd og det er ikke kjent hvem som stod bak angrepet.

Tv-stasjonen drives av PAD som organiserer demonstrasjonene mot den thailandske s.tatsministeren.

Ikke skremt

Samtidig meldes det at demonstrantene i Bangkok ikke lar seg skremme av faren for at statsministeren skal sette hardt mot hardt.

– Vi er rede, understreker de.

Les også: Vil bruke militærflyplass

Thailands statsminister Somchai Wongsawat opplyste fredag morgen at myndighetene var i ferd med å legge til rette for samtaler med demonstrantene.

– Vi ønsker ikke å gjøre noe som fører til vold og blodsutgytelser, så nå er forhandlinger på vei, sa han.

– Jeg har instruert mine tjenestemenn om å gjennomføre dette i tråd med planen, sa Somchai.

Statsministeren endret dermed taktikk fra torsdag, da han ba politiet om å aksjonere.

– Vi er ikke redde. Vi vil kjempe til døden. Vi vil ikke gi oss, og vi er rede, sa aksjonsleder Somsak Kosaisuk til en stor gruppe demonstranter på Don Mueang-flyplassen fredag.

– Dersom de slår hardt ned på oss, vil vi komme tilbake med flere demonstranter.

Flere tusen demonstranter har tatt kontroll over og stengt både Don Mueang og den internasjonale flyplassen i Bangkok, og dermed lammet flytrafikken til og fra den thailandske hovedstaden.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Gir seg ikke: Demonstrantene holder stand i Bangkok. Unntakstilstand Statsminister Somchai Wongsawat innførte torsdag unntakstilstand og et forbud mot folkeansamlinger på begge flyplassene og ga dermed politiet vide fullmakter til å gå til aksjon.

– Jeg må gjøre noe for å gjenopprette ro og orden, sa Somchai i en TV-sendt tale torsdag kveld.

Han ga samtidig uttrykk for at marinen og luftvåpenet vil bistå politiet, men var mer vag med tanke på hærens rolle. Det går flere rykter i Thailand om at hæren er i ferd med å forberede et kupp, selv om hærsjefen har uttalt at det ikke er aktuelt å bruke militærmakt.

Spent Stemningen er spent, og demonstrantene har forberedt seg på sammenstøt ved å sette opp piggtrådgjerder rundt den internasjonale flyplassen og forsterke veisperringene sine.

– Vi kommer ikke til å fjerne oss. Vi vil bruke menneskelige skjold mot politiet dersom de prøver å spre oss, sier Suriyasai Katasila, en av demonstrasjonens ledere.

Politiet sier på sin side at de ønsker å forhandle med demonstrantene og at de frykter en blodig utgang på kaoset som har preget Bangkok den siste tiden.

Ikkevold En talsperson for thailandske myndigheter understreker samtidig at politiet har fått ordre om å få demonstrantene bort fra flyplassene så fort som mulig, men på en fredelig måte.

– Dersom de nekter å dra, må politiet gjøre det som er nødvendig for å få flyplassene åpnet, på bakgrunn av ikkevold, sier talsperson Nattawut Sai-Kau til AP.

Opposisjonsbevegelsen Folket allianse for demokrati (PAD) har sverget på å fortsette med demonstrasjonene og aksjonene sine til statsministeren trekker seg, noe statsministeren nekter å gjøre.

SUKREE SUKPLANG
ADREES LATIF