Utenfor jaktet store politistyrker en eller flere gjerningsmenn etter skytedramaet som krevde ett menneskeliv tidligere onsdag. Klokken 22.30 onsdag kveld skriver Larsen i en epost til BT at studentene nå får lov å forlate bygningen de befinner seg i på universitetsområdet.

Fikk advarsel via epost

Studenten fra Bergen fortalte tidligere i dag at alt forløp normalt frem til klokken 10.52 lokal tid. Da sendte universitetet han går på, Jock-Turcot University Center i Ottawa, ut epost om at studentene måtte holde seg innendørs.

— En jente i klassen sa at hun hadde fått fellesmail om det som skjedde klokken 10.50. Vi sitter nå og følger med på fjernsynskanalen CBC, meldte Larsen i en epost til BT fra klasserommet.

Lite informasjon

Larsen studerer kjemi i den kanadiske hovedstaden, og er utvekslingsstudent fra Universitetet i Bergen. Han forteller at mange av medstudentene er opprørte over manglende informasjon.

— Mange er også opprørte over at informasjonen kom gjennom sosiale medier først. Enkelte sier at det tok timer før de oppdaget eposten fra universitetet, forteller Larsen.

Skjøt soldat

Ved 10-tiden torsdag formiddag lokal tid ble en mann bevæpnet med en rifle observert løpende mot parlamentsbygningene i Ottawa, Canada etter å ha avfyrt flere skudd og såret en soldat ved det nasjonale krigsmonumentet, som ligger rett over gata for Parliament Hill. Soldaten er nå bekreftet død.

Ifølge et øyenvitne Reuters har snakket med, ble den væpnede mannen jaget av politiet inn i det midterste bygget, og her inne ble minst 30 skudd avfyrt før gjerningsmannen ble drept.

Under to timer etter at de første skuddene falt, bekreftet politiet i Ottawa at de jakter på mer enn én mistenkt etter skytingen ved nasjonalforsamlingen.

Store deler av Ottawa sentrum er sperret av mens politiet jakter på en eller flere gjerningsmenn. Folk bes om å holde seg innendørs og borte fra vinduer.

USAs president Barack Obama har lovet Canadas statsminister Stephen Harper all mulig hjelp etter angrepene.

— Presidenten tilbød enhver hjelp til å svare på angrepene. Statsminister Harper takket presidenten, og de to lederne snakket om angrepet og ble enige om å fortsette samarbeidet mellom regjeringene, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

— Nær åstedet

Studenten fra Bergen forteller de er nær åstedet for skytingen.

— Vi befinner oss ikke så langt unna Parliament Hill. Det er gangavstand, skriver han.

Foreløpig velger Larsen å bli bygningen, mens andre har valgt å trosse anbefalingene.

— Det er ikke noen særlige tegn til panikk, noen er svært bekymrede og noen bryr seg i liten grad. En del har forlatt bygningen på tross avanbefalingene, avslutter Larsen.