Øyenvitner melder at de så to fly over hovedstaden, men at det ene forsvant i stor hastighet. Det andre sirklet over Kabul høyt oppe på himmelen, og det afghanske forsvarsdepartementet meldte at de forsøkte å skyte ned flyet. Minst én luftvernrakett ble skutt opp, men flyet, som trolig var et ubemannet spionfly, forsvant uskadd i nordlig retning.

Forsvarsdepartementet opplyser at det ikke kjenner til hva slags type fly det var, eller hvor det kom fra.

TV-kanalen al-Jazeera i Qatar sendte bilder av flyet. Al-Jazeera regnes som det arabiske svaret på CNN og er den eneste TV-kanalen som har Taliban-regimets tillatelse til å sende fra Kabul. Amerikanske myndigheter har uttrykt bekymring for at TV-kanalen er antivestlig, men kanalens direktør mener den formidler objektiv og uavhengig journalistikk. Al-Jazeera er et unntak i landene rundt Persiabukta hvor de fleste medier er strengt kontrollert av myndighetene.

USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld kom tilbake til Washington lørdag etter en fire dagers diplomatisk rundreise i islamske land.

Torsdag sa Tsjekkias president Václav Havel at et amerikansk angrep mot Afghanistan ikke kommer før Rumsfeld er tilbake i USA.