Etter et møte med regjeringsmedlemmer og sikkerhetssjefer tirsdag ga Israels fungerende statsminister Ehud Olmert hæren grønt lys for målrettede drap på «alle som er involvert i terrorisme», inkludert Hamas-ledere og palestinske regjeringsmedlemmer, ifølge israelsk radio.

Men Olmert ville ikke gi klarsignal for en omfattende militær offensiv på dette tidspunkt, opplyser en politisk kilde.

— Olmert hørte på forsvarsledelsens ideer om mulig slag mot palestinske selvstyremyndigheter. Selv om vi holder Hamas-regjeringen ansvarlig for selvmordsangrepet, ble det besluttet å gå inn for mer begrensede aksjoner nå, sier kilden.

Blant tiltakene er å nekte Hamas-ledere å bo i Øst-Jerusalem. Politiet skal også slå ned på smugling av palestinere uten innreisetillatelse inn i Israel, av frykt for at de kan være opprørere.

- Hamas ansvarlig

Regjeringsmøtet tirsdag var sammenkalt for å diskutere reaksjonen på selvmordsangrepet i Tel Aviv mandag, der ni mennesker ble drept.

Det var det første selvmordsangrepet i Israel siden Hamas overtok regjeringsmakten, og det mest dødelige siden 2004.

Den palestinske gruppen Islamsk hellig krig tok på seg ansvaret for angrepet kort tid etterpå. Israels regjering holder likevel palestinske myndigheter ansvarlig for angrepet, siden Hamas-regjeringen ikke har fordømt aksjonen, sier en israelsk regjeringstalsmann.

Den palestinske innenriksministeren Saeed Seyam i den Hamas-ledede regjeringen sa tirsdag at palestinerne har rett til å forsvare seg mot Israel på alle mulige måter.

— Vi er ikke en stormakt som kan kjempe mot flyene og rakettene til okkupasjonsmakten. Men vårt folk har vilje og rett til å forsvare seg og til å kjempe så mye de kan mot arrogansen til okkupasjonsmakten, sa Seyam.

Arrestert

Den israelske hæren arresterte tirsdag faren til selvmordsbomberen, 21 år gamle Samir Hamad fra Jenin på Vestbredden. Begge hans foreldre sier at de ikke visste noe om sønnens planer.

I tillegg ble 38 andre palestinere arrestert under et raid natt til tirsdag. Hæren har også satt inn forsterkninger på alle hovedveier og grensepasseringer.