Politisjefen i Teheran, general Morteza Talaei, erklærte tirsdag at 50 patruljer vil gjennomføre kontroller for å sikre at kvinnene er anstendig kledd, det vil si at de har løse kjoler eller frakker som skjuler formene samt sjal som dekker håret.

Mange kvinner i Teheran og i andre større byer i Iran har ignorert reglene for klesdrakt og har i stedet kledd seg i bukser, tettsittende jakker og løse sjal.

Myndighetene vil også slå ned på taxisjåfører som kjører kvinnelige kunder som ikke er riktig kledd. Politipatruljene skal dessuten ta hånd om ungdommer som er skyldige i «lydforurensning», det vil si at de lytter til iransk eller vestlig popmusikk mens de kjører bil, ifølge Talaei.

Helt siden den islamske revolusjonen i 1979 har reglene for kvinners påkledning vært et kontroversielt tema i Iran. Alle myndighetenes forsøk på å få kvinner til fullt ut å følge reglene har vært forgjeves.

Kvinner er også en viktig velgermasse, og dersom myndighetene skulle slå for hardt ned på kvinners klesdrakt kan det slå tilbake på den ultrakonservative presidenten Mahmoud Ahmadinejads parti Abadgaran (Utviklingspartiet).