Dødstallene stiger ettersom folk blir gravd ut fra de mange sammenraste bygningene.

— Det totale antallet ligger nå på 2.276 omkomne, sier Yuni Nuraini i sosialdepartementet.

Over 1.700 personer har mistet livet i jordskjelvet på den indonesiske øya Java, opplyser en regjeringskilde.

Mange bygninger har rast sammen, og skjelvet kunne merkes i flere byer på øya.

Kan stige - Vi venter at dødstallene kommer til å stige etter hvert som vi får gravd fram de som er under sammenraste bygninger, sier en sykehuskilde.

Tusenvis av mennesker er brakt til sykehus, mange av dem får behandling i korridorene eller ute i friluft på grunn av frykt for etterskjelv.

I byene har livredde innbyggere samlet seg på åpne plasser, ved moskeer, kirker og sykehus. Flere sier at det er det sterkeste skjelvet de har kjent noensinne og at de er for redde til å gå hjem.

Skjelvet inntraff kort tid før klokka 6 lokal tid lørdag morgen. Det målte 5,9 på Richter-skalaen, og hadde sitt episenter om lag 37 kilometer sør Yogyakarta på sørkysten av Java. Seismologer i Hongkong og USA målte skjelvet til 6,2.

Trafikkstans Flyplassen i Yogyakarta er stengt, etter at taket på en del av flyplassen falt sammen. Det er også meldt om sprekkdannelser i veier som leder mot kysten.

Også byen Bantul rett sør for hovedstaden Jakarta ble hardt rammet. En talsmann for sykehuset i byen forteller at det er panikk i byen, og desperat behov for flere leger og sykepleiere.

Selv om skjelvet skjedde ute i havet, forårsaket det ingen tsunami. Likevel verserte det rykter om at en flodbølge var på vei, og mange rømte i panikk fra kysten for å komme seg opp i høyden.

— Folk fikk panikk på grunn av en flodbølge som ikke kom, sier en hjelpearbeider fra Plan International, Brook Weisman-Ross.

Yogyakarta ligger ikke langt fra vulkanen Merapi, der det har vært frykt for et større utbrudd den siste tiden.

Ifølge en vulkan-ekspert skyldtes skjelvet ikke aktiviteten i vulkanen, men utbruddet kan komme til å bli sterkere som følge av skjelvet.