På forsiden av det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegels mandagsutgave pryder bildene av en rekke kjente ledere med ganske så krasse beskrivelser knyttet til seg.

Beskrivelsene stammer fra lekkede dokumenter fra amerikansk utenrikstjeneste som i stor grad er diplomatisk post og notater som ikke er ment for offentliggjøring.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad blir beskrevet som Hitler, Frankrikes president Nicolas Sarkozy som en «keiser uten klær» og Afghanistans president Hamid Karzai som «drevet av paranoia».

Tyske ledere Tysklands statsminister Angela Merkel karakteriseres som lite kreativ og redd for risiko. Også utenriksminister Guido Westerwelle får så hatten passer. Han blir beskrevet som blant annet uskikket og forfengelig — og USA-kritisk.

Der Spiegel viser videre til dokumenter som tyder på USA har en «muldvarp» på innsiden av den tyske regjeringen. Avsløringene av livet i tysk politikk er så detaljerte at Der Spiegel bemerker at « USA er bedre informert om hemmelighetene i tysk politikk enn de tyske politikerne selv».

Batman og Robin I et notat fra den amerikanske ambassaden i Moskva i 2008 beskrives Russlands president Dmitrij Medvedev som Robin og statsminister Vladimir Putin som Batman - en klar indikasjon på hvordan ambassaden ser på maktforholdet i Moskva.

Nordkoreanske Kim Jong-il beskrives i et dokument som en vinglete gammel kar, mens Italias statsminister Silvio Berlusconi skildres som tiltaksløs, forfengelig og ineffektiv som moderne europeisk leder. Han beskrives ifølge The Guardian også som en svak leder hvis «mange sene kvelder og hang til å feste hardt betyr at han ikke får nok hvile».

Gale Mugabe

Zimbabwes president Robert Mugabe kalles enkelt og greit «den gale, gamle mannen» i et dokument, mens hans libyske kollega Muammar Gaddafi er «bare rar».

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kommer inntil et visst punkt bedre fra det og beskrives som elegant og sjarmerende. Men så blir han også skildret som en mann som aldri holder ord.