Dermed nærmer en snart seks uker lang og svært medieomtalt rettssak seg slutten. På tiltalebenken sitter Murray tiltalt for uaktsomt drap på Jackson, som døde i juni 2009. Murray har på sin sine hele tiden hevdet sin uskyld.

Dommer Michael Pastor avsluttet rettsforhandlingene tirsdag, etter at Murray selv nektet å forklare seg for retten.

— Mine damer og herrer, dere har nå sett og hørt alle vitneforklaringer og beviser i denne saken, sa Pastor til juryen, som består av sju menn og fem kvinner.

Fengsel

Juryen trekker seg tilbake for å vurdere skyldspørsmålet etter å ha hørt sluttprosedyrene torsdag. Hvor lang tid de bruker på å komme fram til en kjennelse er det ingen som vet. Kjennelsen kan komme allerede torsdag kveld, eller det kan ta flere dager.

Dersom Murray blir kjent skyldig, risikerer han opp til fire års fengsel.

Påtalemyndigheten hevder at Murray forårsaket dødsfallet ved uaktsomt å ha gitt Jackson en for stor dose av narkosemiddelet propofol og flere andre legemidler intravenøst for å hjelpe ham å falle i søvn.

— Var avhengig

Murray har innrømmet å ha gitt Jackson en dose på 25 milligram propofol tidligere på kvelden. Men prøver som ble tatt av Jackson på sykehuset viser at han hadde høyere verdier av propofol i blodet.

Murray hevder at Jackson selv inntok mer propofol senere på kvelden, da Murray ikke var til stede i soverommet, og at det var det han døde av.

Murrays forsvarere har forsøkt å bevise at Michael Jackson var sterkt avhengig av diverse legemidler, og at han en eller annen gang uansett ville kommet til å ta en overdose ved et uhell, med eller uten hjelp fra Murray.