Flyktninger som er kommet fram til den italienske øya Lampedusa, sier at forliset skjedde fredag, ifølge Den internasjonale organisasjon for migrasjon (IOM), som har intervjuet flyktningene.

Det skal ha vært mellom 500 og 600 mennesker om bord i skipet, opplyser flyktningene som IOM har intervjuet.

Flyktningene sier de har sett lik bli vasket i land i Libya, og at de ikke visste hvor mange som overlevde.

Svømte i land

En somalisk kvinne skal ha klart å svømme til land og komme seg om bord i en annen båt, men hun mistet sitt fire måneder gamle spedbarn i ulykken.

— Hun var i sjokk da hun ankom Lampedusa, sier Daria Storia i IOM.

— Hun var naturligvis desorientert og rystet da vi snakket med henne.

Det kommer stadig flere meldinger om båtulykker i Middelhavet mens desperate flyktninger prøver å forlate den libyske konflikten.

Mer enn 10.000 mennesker har tatt seg over til Lampedusa etter nyttår, og bare i helgen ankom nærmere 2.000 mennesker til øya.

Samtidig har IOM bidratt til å få tusener av mennesker evakuert fra byen Misrata vest i Libya til opprørsbastionen Benghazi øst i landet.

Hundretusener har flyktet

Trekvart million mennesker har flyktet fra Libya under borgerkrigen i landet, ifølge tall fra FN.

— Konflikten, sammenbrudd i den statlige infrastrukturen og mangel på penger og drivstoff skaper alvorlige problemer for befolkningen i Libya, sa FNs nødhjelpskoordinator Valerie Amos til FNs sikkerhetsråd mandag.

Det er ikke mulig for FN å anslå nøyaktig hvor mange mennesker som er drept og såret i konflikten som brøt ut i midten av februar, men mer enn 746.000 mennesker har flyktet fra landet, ifølge Amos.

I tillegg er rundt 58.000 mennesker internt fordrevet øst i Libya, mens 5.000 mennesker står fast på grensa.