Hugo Holm har satt flere år i Folketinget for Fremskrittspartiet på 80-tallet. I 1990 ble han kastet ut av partiet etter å ha kjørt bil i fylla.

Nå satser politikeren på comeback — men i en helt ny utgave. Den tidligere høyrevridde politikeren med skjegg og dress stiller nå med sminke, håndveske og skjørt, under navnet Anette Egelund Holm.

Holm skal gjennomføre kjønnsoperasjon i år, og satser deretter på å vinne en plass i Folketinget for sitt nye parti, Radikale Venstre. I første omgang stiller hun i lokalvalget på Fanø, men Holm legger ikke skjul på at målet er Folketinget. Det vil i så fall være første gang en og samme politiker er valgt inn i et parlament med to ulike kjønn.

— Fremskrittspartiet har blitt et stadig mer intolerant parti under Pia Kjærsgaard. Derfor valgte jeg Radikale Venstre, skriver Egelund Holm på sin hjemmeside.

Nå skal det sies at Radikale Venstre verken er så radikalt eller så langt til venstre som navnet kan tyde på. Derfor er trolig det politiske skiftet det minst omfattende av dem Egelund Holm skal gjennom.

OMVELTNING: Frp-politiker Hugo Holm blir Radikale Venstre-politiker Anette Egelund.
FOTO FRA EGELUND HOLMS HJEMMESIDE