– Til alle innbyggere i Idaho som jeg representerer, til min stab, til Senatet, til mine kolleger, og aller viktigst, til min kone og familie, jeg beklager det jeg har gjort, og jeg er svært lei meg for det, sa Craig på en pressekonferanse i Boise i Idaho lørdag.

– Det er med stor sorg og anger at jeg kunngjør at jeg vil trekke meg fra Senatet 30. september, sa han.

Craig, som er en av Senatets mest konservative medlemmer og en konsekvent motstander av homofiles rettigheter, ble i juni arrestert på herretoalettet på flyplassen i Minneapolis, hvor han skal ha prøvd å sjekke opp en sivil politimann.

Craig insisterer på at han ikke har gjort noe galt og at det eneste han angrer er at han sa seg skyldig i noe han ikke hadde gjort. Han erklærte seg skyldig og betalte en bot i et forsøk på å feie den pinlige affæren under teppet.

Ny republikaner overtar

Idahos guvernør Butch Otter ventes å utnevne en annen republikaner til å overta plassen til Craig i Senatet, der demokratene har flertall med 51 mot 49 mandater. Otter skal ha bestemt seg for å utnevne viseguvernør Jim Risch.

Craig har vært under intenst press fra sine kolleger i Kongressen og det republikanske partiet for å gå av så fort som mulig før skandalen gjør enda mer skade.

Craig har ikke vist seg offentlig siden tirsdag, da han på en offensiv pressekonferanse benektet at han er homofil, og insisterte på at han ikke hadde gjort noe galt.

Men han fikk så godt som ingen støtte fra sine kolleger, som er livredde for at en ny sexskandale skal ødelegge enda et valg for republikanerne.

En viktig grunn til valgnederlaget i fjor høst var avsløringen to måneder før valget av Mark Foleys slibrige e-poster til gutter som jobber som assistenter i Kongressen.

Kolleger mot seg

Allerede dagen etter avsløringen krevde tre senatorer at han trakk seg. Siden ble han fratatt poster i flere senatskomiteer, mens stadig flere kolleger gikk ut mot ham.

Craig har vært senator siden 1990. Før det var han i ti år medlem av Representantenes hus. Han har i sin karriere en rekke ganger stemt imot forskjellige lover som ville sikret homofile sine rettigheter.

TREKKER SEG: Den republikanske senatoren Larry Craig er ventet å kunngjøre sin avgang lørdag. Craig ble arrestert av politiet på et toalett på en flyplass i Minneapolis, anklaget for usømmelig atferd.
MANNIE GARCIA