Beskyldingene hagler fortsatt mellom Obama— og Clinton-leiren før nominasjonsvalget i South Carolina. Nå handler krangelen mest om hvem som går lengst i usaklig kritikk.

– Jeg hørte aldri noen klage offentlig da Obama sa at Hillary ikke snakket sant, ikke hadde noen karakterstyrke og kun fokuserte på antall stemmer, tordnet Bill Clinton da han onsdag ble spurt om han har gått for langt i angrepene på Barack Obama.

– Da han gjennomførte et angrep på meg samtidig som han kalte henne for senatoren fra Punjab, sa jeg ikke et ord, fremholdt den tidligere presidenten.

«Skam dere» er Bill Clintons budskap til pressen for å dekke Obamas angrep på Hillary Clinton i stedet for å «bry seg om de viktige sakene».

Peiling på amerikansk politikk? Prøv vår store valgkamp-quiz!

Glemt Hillary Clinton insisterer på at uenigheten og munnhoggeriet innad i partiet kommer til å være glemt innen presidentvalget endelig går av stabelen i november, men det faller stadig vonde ord mellom Obama- og Clinton-leiren.

– Hillary Clinton sier hva som helst for å bli valgt. Hun sier hva som helst og endrer ingen ting, heter det i en reklame for Obama i South Carolina.

Bill Clinton har dratt til den sørlige delstaten for å drive valgkamp for Hillary før nominasjonsvalget lørdag. Men Hillary avviser at hun har gitt opp å vinne i South Carolina til tross for Obamas overbevisende ledelse i en ny meningsmåling.

Målingen fra Zogby gir Obama en ledelse på 18 prosentpoeng foran Clinton med en oppslutning på 43 mot 25 prosent.

– Noen politikere sier ikke alltid det de mener, eller mener det de sier, sa Barack Obama om sin motstander på et valgkampmøte på universitetet Winthrop i South Carolina onsdag.

– Det er det debatten i dette partiet handler om.

Sjekk valgkalenderen.

Giuliani-fiasko? Republikanerne har allerede avholdt sitt nominasjonsvalg i South Carolina, men skal holde valg i Florida tirsdag. Rudy Giulianis taktikk om å starte valgkampen for å bli republikanernes presidentkandidat først i Florida kan se ut til å bli en fiasko.

På St. Petersburg Times’ måling ligger nemlig John McCain 10 prosentpoeng foran Giuliani før tirsdagens primærvalg. McCain får en oppslutning på 25 prosent i undersøkelsen, Mitt Romney en oppslutning på 23 prosent og Giuliani en oppslutning på bare 15 prosent. Mike Huckabee får samme prosentandel.

– Vi skal vinne Florida. Jeg har en veldig god følelse for dette, sier Giuliani selv.

Primærvalget i Florida regnes som en viktig test på hvordan «supertirsdagen» 5. februar kommer til å arte seg. Da skal partiene gjennomføre kandidatvalg i over 20 delstater.

– Giulianis avgjørelse om å ikke delta i de første delstatene vil, dersom han mislykkes i Florida, gå inn i historien som en av verste politiske avgjørelsene noensinne, mener analytikeren Tom Eldon.

  • Hvem vinner valget? Diskutér her!
JONATHAN ERNST
TAMI CHAPPELL