Svensk politi omtaler hendelsen som et tragisk familiedrama. Politipatruljen som kom til stedet etter å ha blitt oppringt av naboer, fant den sju år gamle gutten svært hardt såret søndag morgen.

I leiligheten i Tomtebo i Umeå befant det seg da to andre personer, en kvinne og en mann. De ble pågrepet, mistenkt for forsøk på drap, mens den knivskadde gutten ble fraktet til Norrlands universitetssjukhus.

Få timer senere døde gutten på sykehuset.

Slektninger

De to pågrepne personene ble avhørt søndag ettermiddag. Politiet vil ikke si hva som har kommet fram i avhørene, eller hvor gamle de pågrepne er.

— Det eneste jeg kan si er at de er slektninger av gutten, sier Dan Andersson, vakthavende i Västerbotten politidistrikt.

Ved 19-tiden søndag ble kvinnen sluppet fri, og ifølge politiet er hun ikke lenger mistenkt for drap. Mannen framstilles for varetekt mandag.

Politiet har ingen andre mistenkte. Teknikere har jobbet på åstedet hele dagen søndag.

— En offentlig forsvarer er utnevnt og på vei hit for å delta i avhørene som skal skje i løpet av kvelden. Jeg vil ikke gi flere detaljer om de pågrepne, sier Andersson.

Rop om hjelp

Politiet ble varslet om knivstikkingen like før klokken 8 søndag morgen. Da hadde naboer slått alarm da de hørte rop om hjelp fra leiligheten ved siden av. Overfor nyhetsbyrået TT betegner politiet hendelsen som et «svært tragisk familiedrama».

— Gutten har blitt knivstukket og konsekvensene er ytterst tragiske. Det er ufattelig at et uskyldig barn har blitt drept. Men hva som har utløst dette har vi ennå ikke fått klarhet i, sier Dan Andersson.