I tillegg ble flere mennesker lettere skadd. Det ble ikke meldt om noen dødsfall etter eksplosjonene.

15 minutter før den første bomben gikk av, ringte en person som utga seg for å tilhøre den baskiske separatistorganisasjonen ETA politiet og sa at det ville smelle nær fotballstadionet i byen.

ETA har tidligere stått bak en rekke bombeeksplosjoner og andre angrep i sin kamp for uavhengighet.

Nær fotballstadion

Den ene bomben gikk av nær fotballstadion der Real Madrid og Barcelona senere skulle spille.

Onsdag ettermiddag ble det meldt at mestercupsemifinalen mellom Real Madrid og Barcelona trolig vil bli spilt selv om en av bilbombene eksploderte rett ved stadion. Avgjørelsen ble tatt i samråd med UEFA.

Eksplosjonen inntraff på en parkeringsplass 50 meter fra stadion klokka 16.55, snaut fire timer før avspark i returkampen.

Brukt som fluktbil?

Den andre bomben var mindre enn den første, opplyser spansk politi til BBC. Bomben gikk av på den andre siden av den spanske hovedstaden.

Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA brukte trolig terroristene den andre bilen til å flykte fra området der den første bomben gikk av. Deretter lot de trolig denne bilen eksplodere.

Til sammen ble ti biler satt i fyr på grunn av eksplosjonene. Ifølge politiet var området evakuert for mennesker etter at den anonyme innringeren varslet om at det ville gå av en bombe.

(NTB)