Regjeringshæren på Sri Lanka hevder også å ha drept minst 40 tamilske opprørere nordøst på øya da en av opprørernes baser ble erobret i helgen.

Sjøslaget utenfor Point Pedro, det nordøstligste punktet på Sri Lanka, begynte med at en selvmordsbåt fullastet med sprengstoff rammet lasteskipet MV «City of Liverpool». Skroget ble skadd, og en av mannskapene på båten ble såret, ifølge en talsmann for Sri Lankas marine.

Losset hvete

Skipet losset ifølge myndighetene hvete til befolkningen på Jaffna-halvøya da det ble angrepet. Marinen sier den satte inn 12 hurtiggående angrepsbåter av Dvora-klassen for å ramme en flåte på rundt 20 LTTE-båter.

Ytterligere to selvmordsbåter ble truffet og sprengt før de nådde lasteskipet, som senere ble tauet til havnen Kankesanthurai på Jaffna-halvøya.

Marinens talsmann D.K.P. Dassanayake sier at man antar at seks Tamiltigre ble drept i selvmordsangrepene fordi disse båtene vanligvis har to soldater hver når de settes inn.

Den srilankiske marinens Dvora-båter er produsert i Israel.

Gruppe på 75

Sikkerhetsstyrker stanset en gruppe på 75 opprørere fra Tamiltigrene (LTTE, Liberation Tigers of Tamil Eelam) som forsøke å flykte fra Vakarai-basen da de ble angrepet lørdag kveld. Minst 18 ble drept da de forsøkte å flykte inn i jungelområder kontrollert av LTTE i Batticaloa-distriktet, sier det srilankiske forsvarsdepartementet.

Departementets talsmann, brigader Prasad Samarasinghe, sier at regjeringsstyrker dessuten har funnet likene av 22 LTTE-soldater andre steder.

Vakarai har vært kontrollert av tigrene i over elleve år, men ble ifølge regjeringen tatt av regjeringsstyrker fredag.

De siste ukenes kamper i dette området har krevd minst 430 menneskeliv, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Forsvarsdepartementet kunngjorde fredag at minst 331 opprørere og 45 soldater er drept i kampene om Vakarai.