Bare sjømannsprest Reidar Aasbo og vaktmester Ragnar Kortner ble igjen for å spikre igjen vinduene.

– De har torsdag spikret for vinduer og ryddet løse gjenstander bort fra området rundt kirken, opplyser generalsekretær Kjell Bertel Nyland i sjømannskirkens hovedkontor i Bergen til NTB.

Orkanen Rita forventes å nå land i Galveston— og Houston-regionen lørdag. Norske borgere i områdene er blitt oppfordret til å følge med i lokale nyhetssendinger, og til å etterleve pålegg og retningslinjer fra lokale myndigheter. Nordmenn som evakuerer er også bedt om å informere sine pårørende om dette. Alle aktiviteter i sjømannskirken i Houston er avlyst til og med søndag.

Privat innkvartering

Ifølge Nyland har de ansatte ved sjømannskirken kjørt nordover til Conroe, en times kjøring fra Houston, der de har tatt inn privat hos et medlem av kirkerådet.

– Jeg har vært i kontakt med sjømannsprest Aasbo torsdag. Han fortalte da at han og Kortner var ferdig med sikringen av kirken og var klar til å kjøre til Conroe ved 15-tiden norsk tid, forteller Nyland.

Han sier sjømannskirkene torsdag har vært i kontakt med en del nordmenn i Houston.

– Det er vårt inntrykk at de fleste som oppholder seg der, både nordmenn og befolkningen for øvrig, er velsituerte. De har bil og ressurser. Mange av dem er dessuten knyttet til norske bedrifter som har ressurser. De får god hjelp, sier Nyland, som forteller at sjømannskirken har nær kontakt med generalkonsulatet i Houston.

UD vurderer beredskapen

Det norske generalkonsulatet i Houston ligger i 11. etasje i en bygning som for en stor del består av glass. Konsulatet ligger i en del av byen som anses for å være flomutsatt.

– Ansatte ved konsulatet er derfor evakuert til generalkonsulens bolig som ligger i en del av byen som ikke anses flomutsatt, sier pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten i Utenriksdepartementet til NTB.

Hun sier UD i løpet av fredag vil ta stilling til om norske myndigheters beredskap i Houston og ved ambassaden i Washington skal forsterkes.

– Vi vil innstendig oppfordre nordmenn i Houston-området til å kontakte sine familier og gi beskjed om hvor de vil befinne seg når orkanen Rita slår til. Vi ber alle om å gjøre dette fordi vi under orkanen Katrinas herjinger erfarte at telenettet er sårbart, sier Sandsten.