Brannbiler og ambulanser ble umiddelbart sendt til stedet. Politihuset ligger i det jødiske Vest-Jerusalem, nær et populært utelivsstrøk der det vanligvis er mange mennesker i gatene på lørdagskvelden.

Ifølge kringkastingsmeldinger eksploderte bomben på en parkeringsplass utenfor en nattklubb. – Herregud, jeg var bare tre meter unna, sa et øyenvitne som holdt hendene for ørene for å døyve kraftig sus, men som ellers var uskadd.

Fjernutløser – Det var en bombe, og den var plassert i en bil i en gate som er full av diskoteker. Så vidt vi vet, kom ingen til alvorlig skade, og det ligger ingen døde terrorister i bilvraket, sa Jerusalems politimester Mickey Levy til pressefolk.

Ingen tok umiddelbart på seg skylden for bombeaksjonen. De siste årene har militante palestinske grupper som Hamas og Islamsk Jihad stått bak mange slike aksjoner, og fredag ble to personer drept og mer enn 50 skadd av en bombe i Hadera nord for Tel Aviv.

Politiet gjennomsøkte i timene etter eksplosjonen gatene i nærheten, for å undersøke om det var plassert flere bilbomber i området. Tekniske eksperter sa at bomben, som gikk av kort tid før midnatt, trolig ble detonert med en fjernutløser.

Venter på Burns Eksplosjonen, som kunne høres på flere kilometers avstand, skjedde kort tid før USAs Midtøsten-utsending William Burns var ventet til regionen. Burns skulle søndag ha samtaler med palestinernes president Yasser Arafat i Ramallah på Vestbredden.

Burns skal forsøke å få til en varig slutt på voldsbølgen i Midtøsten, som brøt ut i september i fjor. Minst 448 palestinere, 87 israelere og 13 israelske arabere har til nå mistet livet i oppstanden som palestinerne kaller Intifada.

Israel opprettholder inntil videre en ensidig våpenhvile, som innebærer at landets styrker ikke angriper palestinske mål. Men regjeringen i Jerusalem forbeholder seg retten til å slå tilbake i selvforsvar, hvis israelske mål blir utsatt for terrorangrep.

NTB-REUTERS-DPA