Al Ekhbariya, som har kontorer i Midtøsten, Europa og USA, er blitt sett på som liberale i lys av sin bruk av kvinnelige ankere.

Men da en av dem kastet hijaben og viste seg på tv, ble det for mye for både folket og tv-kanalen selv.

— Må aldri skje igjen

Ifølge The Independent flommet det over av kommentarer i sosiale medier som følge av opptredenen. Folk skal ha vært rasende.

En rekke seere skal også ha uttrykt sterk misnøye mot at hun viste seg uten hijab.

— Vi tolerer ikke noen overtredelser av våre verdier og landets systemer, sa Saleh Al Mughailif, en talsmann for Saudi radio og fjernsyn i etterkant.

Kvinnen skal ikke ha hatt lov til å vise seg uten hijab. Hendelsen ble imidlertid forårsaket av at den ikke navngitte kvinnen befant seg i kanalens studio i Storbritannia da innslaget ble spilt inn.

Al Mughailif garanterte i samme uttalelse at alle virkemidler skulle bli igangsatt for å unngå at en lignende hendelse skulle finne sted igjen.

Fordømte hendelsen

Hva som blir sett på som akseptabelt eller ikke, varierer rundt om i landet. I hovedstaden Riyadh bruker nærmest alle kvinner heltildekkende niqab, mens i den mer liberale byen Jeddah er det mer vanlig med hijab, skriver The Independent.

MÅ TILDEKKES: Slik er de kvinnelige nyhetsankerne vanligvis tildekket. Dette er ikke den samme kvinnen som viste seg uten hijab.
Skjermdump Youtube/Al Ekhbariya

Etter at kvinnen viste seg uten tildekket hår, rapporterte Gulf News at hendelsen ble fordømt som en overtredelse av nasjonale tradisjoner.

Mens andre prøver å dysse saken ned, påpeker noen at hendelsen ikke må bli sett på som et tegn på kvinners voksende rettigheter i det sterkt muslimske samfunnet.

Det religiøse politiet MUTAWA er de som håndhver islamske regler for oppførsel og påkledning. For eksempel er det ulovlig for kvinner å kjøre bil i Saudi-Arabia.

Hvis en kvinne blir dømt for eksempelvis blasfemi, utroskap eller hekseri, risikerer hun å bli halshugd eller hengt.