Kravene dreier seg om kraftige kutt i sosiale støtteordninger, skriver Washington Post.

— Det kommer til å bli vanskelig, sier en medarbeider i Senatet søndag kveld norsk tid.

Forhandlingene om budsjettet for 2013 har gått inn i sluttfasen. Før nyttår må de to fløyene i Kongressen, republikanere og demokrater, bli enige for å unngå at USA går utfor det såkalte budsjettstupet, skriver Aftenposten.no.

LES BTs ANALYSE:

Kraftige kutt slår inn

Hvis de folkevalgte ikke blir enige om budsjettet, slår en rekke kraftige kutt i offentlige utgifter automatisk inn, samtidig med en kraftig skatteøkning.President Barack Obama har gjentatte ganger advart om at dette vil føre til en forverring av økonomien i USA og i resten av verden.

«En giftpille»

Tilbakeslaget midt på dagen søndag, lokal tid i Washington, førte til at flertallslederen i Senatet, demokraten Harry M. Reid, ble «sjokkert og skuffet», ifølge en medarbeider som fortalte dette til Washington Post under løfte om anonymitet.

Medarbeideren beskrev republikanernes siste krav som en «giftpille».

— Jeg har snakket med president Obama flere ganger, men vi er ennå ikke i stand til å komme med et motforslag, sier Reid selv, ifølge NTB.

Han sier at det er mulig at Demokratene kan komme med et slikt forslag senere.

— Republikanerne har handlet i god tro. Det dreier seg rett og slett om at vi står langt fra hverandre i store saker, sier Reid.