Dermed har den tidligere utviklingsministeren tapt på målstreken for andre gang, i kampen om en internasjonal toppjobb. I fjor var hun en av favorittene til sjefsjobben i FNs utviklingsprogram (UNDP).

Den nåværende lederen for Vaksinasjonsfondet som bekjemper aids, tuberkulose og malaria, Richard G.A. Feachem, kunngjorde i vår at han ville gå av.

Drøyt 330 søkte den prestisjefylte jobben, men i begynnelsen av oktober hadde styret i fondet, i samarbeid med et internasjonalt hodejegerfirma, lagt de fleste søknadene til side.

Blant de fem navnene som lå tilbake på bordet, var Hilde Frafjord Johnsons, skriver Development Today.

Ifølge bistandstidsskriftet hadde den tidligere KrF-statsråden favorittstempel da Vaksinasjonsfondets styre møttes i Guatemala by i månedsskiftet oktober/november, til tross for at hun som utviklingsminister slett ikke markerte seg som noen ivrig støttespiller for fondet.

Møtet i Guatemala gikk heller ikke i Frafjord Johnsons favør, men ble en duell mellom Frankrikes aids-ambassadør Michel Katzatchkine og Michel Sidibe fra Mali som har bakgrunn fra FNs organisasjon for aids-bekjempelse, UNAIDS.

Frafjord Johnson skal ha vært tredjevalg, men styret greide ikke å enes om noen av dem og valgte derfor å gjenoppta letingen etter egnede kandidater, skriver Development Today.

Om Frafjord Johnson og de øvrige favorittene blir med videre, er uklart. Prosessen vil uansett ta mange måneder.

Vaksinasjonsfondet ble opprettet for fem år siden og har siden vokst til drøyt 30 milliarder kroner. Fondet støtter land og organisasjoner i kampen mot aids, malaria og tuberkulose.