43 år gamle Lisa Nowak ble pågrepet i Florida mandag, etter at hun iført parykk og trenchcoat skal ha forsøkte å bortføre Colleen Shipman i den tro at hun hadde et forhold til William Oefelein som var pilot under romfergen Discoverys siste ferd i verdensrommet i desember.

Nowak var selv passasjer på romfergen og besøkte den internasjonale romstasjonen så sent som i juli 2006.

Ifølge politiet kjørte Nowak de 1.500 kilometerne fra sitt hjem i Houston til Orlando i Florida, iført bleie på astronautvis for å slippe unødvendige pauser underveis.

Iført forkledning skygget hun deretter Shipman til en parkeringsplass, der de to kvinnene støtte sammen.

Da Shipman oppdaget at hun ble forfulgt, kastet hun seg inn i bilen og låste dørene. Nowak forsøkte å ta seg inn, og skal også ha sprayet pepperspray inn i bilen før hun ble frakjørt.

Politiet ble tilkalt og så hvordan Nowak forsøkte å kvitte seg med parykken hun hadde hatt på seg, sammen med et luftgevær, en stålkølle, en kniv, gummihansker og søppelsekker. På et motell i nærheten fant de også kjærlighetsbrev hun hadde skrevet til Oefelein.

Nå risikerer den sjalu astronauten i bli tiltalt for kidnappingsforsøk, og risikerer dermed livsvarig fengsel.

En talsmann for NASA opplyste mandag at hun inntil videre får beholde jobben, men ingenting tyder på at det blir flere turer i verdensrommet med det første.

PÅGREPET: Lisa Nowak ble pågrepet i Florida mandag, etter at hun iført parykk og trenchcoat skal ha forsøkte å bortføre sin antatte rival.
SCOTT AUDETTE
ASTRONAUT: Lisa Nowak var passasjer på romferja Discovery og besøkte den internasjonale romstasjonen så sent som i juli 2006.
NASA