De fleste av de drepte var kvinner og barn.

Nærmere 50 sivile afghanere mistet livet i angrepet som fant sted i Deh Bala-distriktet i den østafghanske provinsen Nangarhar sist søndag, sa granskingskommisjonens leder Burhanullah Shinwari fredag.

Amerikanske talsmenn har tidligere hevdet at bare fiendtlige geriljasoldater ble drept.

– Vi fant at 47 sivile, for det meste kvinner og barn, ble drept i flyangrepet, mens ni andre ble såret. Alle var sivile, og ingen av dem hadde tilknytning til Taliban eller al-Qaida, sa Shinwari til nyhetsbyrået AFP.

Samtidig er ti personer savnet og ligger trolig fremdeles begravet i ruinene.

Kvinner og barn

Et annet medlem av granskingskommisjonen sier kun tre av de drepte var menn, mens resten var kvinner og barn.

Lokale tjenestemenn har tidligere sagt at angrepet rammet bryllupsgjester, hovedsakelig kvinner og barn, som var i ferd med å følge en brud til sin brudgom. Bruden skal også ha vært blant de drepte.

Samtidig viser en afghansk gransking av et angrep i den nordøstlige Nuristan-provinsen fredag at 17 sivile ble drept, ifølge general Mohammad Amin fra forsvarsdepartementet.

Amerikanskledede styrker har tidligere fastholdt at ingen sivile ble drept under angrepene i fjellområdene i nærheten av grensa til Pakistan den 4. og 6. juli.

Kryssild

Sivile havner ofte i kryssild når regjeringsstyrkene i Afghanistan og deres vestlige allierte støter sammen med folk fra den talibanske geriljaen.

– Jeg kan forsikre om at sivile personer aldri er mål for våre angrep. Når det gjelder denne episoden sist søndag, er den fortsatt under gransking av amerikanske og allierte styrker, sa den vestlige militærtalsmannen Nathan Perry til nyhetsbyrået AOP.

Opprørsangrep og militære aksjoner har den siste tiden kostet sivile afghanere dyrt. Over 250 sivile er blitt såret eller drept siden 4. juli, ifølge Røde Kors.