Både Hovedredningssentralen i Sør-Norge og britiske myndigheter bekrefter at brannen på oljeplattformen Thistle Alpha er slukket.

– Situasjonen er under kontroll. Evakueringen er stoppet, og brannen er slukket, sier vakthavende redningsleder Sølve Tanke Hovden ved Hovedredningssentralen til NTB ved 13-30-tiden søndag.

I alt 116 personer er evakuert, mens det er 43 personer igjen om bord som jobber med havarisituasjonen, opplyser Hovden. Det er ikke meldt om skadde.

Norsk deltakelse

Hovedredningssentralen i Sør-Norge ble varslet om hendelsen av redningssentralen i Aberdeen søndag klokka 9.40. Både britiske og norske helikoptre, samt den britiske kystvakten, ble sendt til stedet.

– Redningssentralen i Aberdeen ba oss om å sende tre norske helikoptre som kunne bistå med evakueringen av mannskapet på plattformen, sier Hovden.

Han sier at Hovedredningssentralen sendte tre helikoptre, men kansellerte ordren til to av dem da britene selv raskt greide å rekvirere tre helikoptre.

Det norske helikopteret, som ble sendt fra Statfjord, var ifølge Hovden det første som kom fram til oljeplattformen.

– Det norske helikopteret evakuerte 88 av de i alt 116 som ble evakuert, sier Hovden til NTB.

Dårlig vær

Været i området var svært dårlig da brannen brøt ut. Det blåste kuling, med storm i kastene, fra nordvest. Det er hittil ikke kommet informasjon om hva som forårsaket brannen.

Medlemmene av mannskapet som ble evakuert til nærliggende plattformer, vil nå bli ført tilbake til arbeidsstedet sitt.

Plattformen Thistle Alpha ligger om lag 19 mil nordøst for Shetland på britisk sokkel i Nordsjøen. Oljeplattformen er eid av det svenske oljeselskapet Lundin Petroleum, og tjenesteselskapet Petrofac står for driften.

I BRANN: Thistle Alpha-oljeplattformen evakueres etter en alvorlig brann.
Foto: Lundin Petroleum