Han var onsdag kveld invitert for å motta Gershwins pris for populærmusikk og McCartney svarte med en intimkonsert for presidentparet og deres barn samt noen inviterte gjester.

Høydepunktet

Paul McCartney har et enormt repertoar å plukke låter fra, men valgte balladen «Michelle» fra Rubber Soul-albumet som høydepunkt på konserten i Det hvite hus, til ære for førstedamen.

  • SE TEKSTEN Michelle Konserten fant sted i East Room, med lysekroner i taket og portretter av George og Martha Washington på veggene bak den britiske legenden.

Spesiell konsert

McCartney (67) sa at konserten var en høydepunkt i hans karriere. «Jeg tror ikke det kan tenkes noe mer spesielt enn å spille her, for meg – en enkel sjel fra Liverpool, England – var Det hvite hus noe helt uvirkelig» sa Paul ifølge Times Online og la til at han gjerne kunne komme tilbake ved lunsjtider for å spille mer: «Vi er billige», sa Beatles-legenden som hadde hjelp av Stevie Wonder, Elvis Costello, Emmylou Harris og frontmannen i Foo Fighters, Dave Grohl, til å fremføre noen av sine sanger.

Elvis Costello fremførte «Penny Lane» og beskrev sangen som «vidunderlig og vakker». Stevie Wonder fikk Obama-familien til å klappe med på «We Can Work It Out» mens andre artister bidro med «Drive My Car», «Blackbird» og «The Long And Winding Road».

Artikkelen fortsetter under bildet

Alex Brandon

KONSERT I DET HVITE HUS: Sir Paul McCartney aksjon med George Washington i bakgrunnen ... Obama’ene sang med

Paul selv avsluttet med «Hey Jude» mens presidentfamilien sang med på det berømte allsangtemaet på slutten av Beatles-sangen.

Paul McCartney er den tredje artisten som får Gershwin-prisen og president Obama sa i sin tale at «The Beatles var kanskje ikke den første rockegruppen, men de blåste alle andre av banen...». «Du laget soundtracket til vår generasjon», sa Barack Obama ifølge BBC, rettet til McCartney.

Begivenheten ble filmet og skal sendes på amerikansk TV 28 juli.

GERSHWINPRISEN: Paul McCartney er den tredje (etter Stevie Wonder og Paul Simon) som får Gershwinprisen.
KEVIN LAMARQUE