Den siste tiden er det nesten daglig meldt om slike bitt, sa edderkoppeksperten Robert Raven i den australske delstaten Queensland fredag. De fleste tilfellene skriver seg fra Queensland og fra nabodelstaten New South Wales, tilføyde han.

Bitt fra redback-edderkopper er svært smertefulle og kan være dødelige, men så langt er det ikke registrert dødsfall i Australia denne sommeren. Innføringen av effektiv motgift har bidratt til å redde liv, sa Robert Raven.

Samtidig som australierne bekjemper edderkopper, gjør de sitt beste for å redde andre dyrearter som ikke truer mennesker, men som selv er truet av utryddelse. Et forsøk på å sette ut en ny bestand av en sjelden kenguruart har imidlertid slått feil.

Fire av de små dyrene av arten Tammar Wallaby ble nylig funnet døde i nasjonalparken Innes i delstaten South Australia. Kenguruene ble trolig drept av rever, og parkvokterne går nå på revejakt for å beskytte de gjenlevende kenguruene, sier en australsk tjenestemann.

En hannedderkopp av den australske redback-arten klatret opp på en hunn under paring i dyreparken Taronga utenfor Sydney. Edderkopper av denne typen sprer nå skrekk i deler av Australia. Den varme sommeren har gjort dem rasende og fått dem til å søke tilflukt i kjølige husrom, der mennesker risikerer å bli bitt, noe som alltid er smertefullt og i verste fall kan være dødelig <br/>Foto: Tim Wimborne, SCANPIX/REUTERS uvakt@ntb.no