Drapet på Sarah i fjor sommer fikk tabloiden News of the World til å trykke bilder og navngi dømte pedofile i Storbritannia.

42-åringen som er mekaniker fra Littlehampton i Sussex, er også siktet for å ha bortført Sarah Payne. Han framstilles for en domstol i Chichester onsdag morgen klokka 10. Whiting er tidligere arrestert to ganger i forbindelse med barnedrapet, men ble løslatt uten siktelse begge ganger.

Sarah ble kidnappet ikke langt fra besteforeldrenes hus på landet 1. juli i fjor. Det halvveis begravde og nakne liket ble funnet på et jorde to uker senere. Politiet tror hun ble kvalt. Sarah var på vei til besteforeldrenes hus alene da hun forsvant, etter å ha lekt med to brødre og en yngre søster et lite stykke fra besteforeldrenes hus.

Etterforskerne mottok 33.000 henvendelser fra publikum etter at jenta forsvant. Det var nærmest lynsjestemning mot mistenkte pedofile da News of the Worlds offentliggjorde identiteten til mistenkte og dømte overgripere, like etter drapet på 8 år gamle Sarah.

NTB-Reuters