– De siktede har drept sjåføren med skytevåpen. Deretter rømte de ut i jungelen, sier general Jean-Claude Kifwa i Mambasa-regionen til avisen Les Depeches de Brazzaville, ifølge VG.

**Les også:

— Nordmann ble beskutt**

Kifwa slår fast at de to straffes etter kongolesisk lov.

De to drapssiktede nordmennene, en 27-åring fra Østlandet og en 28-åring fra Aust-Agder, er siktet for å ha drept sjåføren Abedi Kasongo. Nordmennene befant seg i bilen sammen med Kasongo, en tolk og en hjelper da 27-åringen skal ha bedt sjåføren om å stanse.

VG siterer uavhengige kilder på at sjåføren nektet, og at 27-åringen av den grunn skjøt ham i pannen.

– Det er en veldig alvorlig sak, konstaterer en kilde ved FN-styrkenes Radio Okapi.

Hjelperen og tolken skal etter hvert ha rømt fra bilen og varslet sikkerhetspolitiet.

– Dumpet død sjåfør Kongolesisk presse skriver at nordmennene etterlot den døde sjåføren i Kisangani og deretter satte kursen mot Uganda.

Etter å ha kjørt 200 kilometer skal de ha blitt omringet av et lokalsamfunn som var blitt varslet om hendelsen. 28-åringen klarte å rømme ut i jungelen, mens 27-åringen ble fanget og ført til militærleiren i Kisangani der han fremdeles sitter i varetekt.

28-åringen tilbrakte nesten en uke på rømmen i jungelen inntil han ble pågrepet mandag.

Hevder fortsatt sin uskyld De to nordmennene holder fast på sin versjon av hendelsesforløpet. De to hevder at de ble ranet av lokale opprørere, og at disse har drept sjåføren.

27-åringen klaget onsdag over dårlig behandling i fengselet, men forholdene er nå akseptable, opplyser Utenriksdepartementet (UD).

UD opplyser at en representant for ambassaden ankom Kisangani onsdag kveld. Vedkommende har hatt samtaler med den 27 år gamle nordmannen som sitter fengslet der, i tillegg til mannens advokat.

– Nordmannen har det etter forholdene bra og får nå akseptabel behandling i fengselet, sier kommunikasjonsrådgiver Christian Hansson i UD.

– Får bedre behandling Tirsdag kom det meldinger om at nordmannen var blitt utsatt for uakseptabel behandling. UD ønsker imidlertid ikke å gå i detalj om hva den uakseptable behandlingen har gått ut på.

– Det er ikke naturlig for oss å kommentere hvordan nordmannen er blitt behandlet utover at han har vært utsatt for uakseptabel behandling, men at han nå heldigvis behandles bedre. Etter forholdene er han i god form, sier Hansson

Hansson forteller videre at ambassadens representant i første omgang bistår med praktiske ting, som å sikre bedre mat, rene klær og lignende for 27-åringen.

– Ambassadens representant tar også kontakt med kongolesiske myndigheter lokalt for å følge opp saken videre, sier Hansson.

Han sier at ambassaderepresentanten vil fortsette arbeidet med å få nordmennene overført til hovedstaden Kinshasa.

28-åringen har ennå ikke ankommet Kisangani.

**Les også:

Nordmann på flukt etter drap i Kongo**