Politiet har pågrepet den 34 år gamle kvinnens brasilianske samboer for drapet.

— En mann er pågrepet og vil bli siktet. Han vil bli avhørt på mandag, sier stasjonssjef Tharsio Faco i Policia Civil til BA.

Funnet på soverommet

Kvinnen skal ha blitt kvalt, ifølge brasiliansk politi.

Den brasilianske samboeren har hele tiden vært hovedmistenkt i saken.

— De bodde sammen i huset. Vi har ingen andre mistenkte enn ham, sa stasjonssjef for Policia Civil i Aracati, Tharsio Facó, til bt.no.

Den mistenkte samboeren skal ha forklart at han fant kvinnen død på soverommet i deres felles hjem fredag morgen. Han erkjenner ikke straffskyld.

Aracati er en by med 70.000 innbyggere i delstaten Ceara nord i Brasil.

- Et sjokk for oss alle

Kvinnen bodde i Canoa Quebrada, som er et kjent strandområde i Aracati i delstaten Ceara, nord i Brasil. Faren til barna befant seg i Sao Paolo da moren ble funnet død.

Barna bor nå hos barnefaren.

Venner og kolleger av den døde kvinnen forteller at hun har bodd i Brasil i to perioder.

Da hun var i midten av 20-årene, reiste kvinnen på egen hånd til Brasil og lærte seg språket på kort tid. De første årene i Brasil jobbet hun blant annet med boligsalg.

— Hun var en utrolig selvstendig kvinne, som satte seg mål og klarte å oppnå de. Det som har skjedd, er et sjokk for oss alle, sa en tidligere kollega til bt.no.

Etter å ha bodd i Bergen en stund, flyttet hun tilbake til Brasil i fjor, og slo seg ned i Aracati sammen med barna.

Der skal hun ha truffet mannen som nå er mistenkt for å ha drept henne.

34-åringen skal ha jobbet i et norsk firma mens hun bodde i Brasil. I tillegg hadde hun planer om å lage et senter for dyr i Aracati.