Siktelsen ble frafalt etter at en DNA-prøve som er tatt av læreren John Mark Karr viste seg ikke å stemme overens med DNA-spor som ble funnet på seks år gamle JonBenet Ramsey.

Karr (41) har hevdet at han var sammen med Ramsey da hun ble drept i 1996. Juridiske kilder sier imidlertid at det ikke er hans DNA som ble funnet i seks år gamle Ramseys undertøy etter at hun ble funnet drept.

— Vi er svært bekymret over at denne mannen ble dratt hit fra Thailand uten noen juridiske bevis til å underbygge beskyldningene mot ham, og ingen uavhengige faktorer som kan tyde på at han gjort noe galt, sier Karrs forsvarer Seth Temin.

Tvilsom tilståelse Karr møtte i retten i Colorado mandag ettermiddag lokal tid, og ifølge juridiske eksperter veier DNA-bevisene tungt i saken ettersom det knyttes stor usikkerhet til Karrs egen forklaring.

— Det er grunn til å ta denne tilståelsen ikke bare med en klype, men med et helt lass salt, sier jusprofessor James Alan Fox ved Northeastern-universitetet i Boston i USA.

Lara Karr, som var gift med John Mark Karr da JonBenet ble drept i julen 1996, hevder hun kan gi sin tidligere ektemann alibi.

Saken har skapt et enormt medieoppslag i USA, der 41-åringen har vært ettersøkt av det føderale politiet FBI.

Slått og kvalt Karr ble pågrepet i Thailand tidligere i august. Han ble siktet for kidnapping, seksuelt misbruk og overlagt drap på JonBenet.

Karr var i Bangkok for å søke jobb som lærer da han ble arrestert. Amerikanske agenter har overvåket ham de siste tre ukene, og de var til stede da han ble pågrepet i en leilighet i Bangkok.

JonBenet Ramsey ble slått og kvalt i Boulder i den amerikanske delstaten Colorado 2. juledag 1996. Liket ble funnet i kjelleren i huset hvor hun bodde.

Foreldrene var lenge mistenkt for å stå bak den lille jentas død, og den uløste saken har ført til et mylder av rykter og spekulasjoner.