Men sju israelere ble torsdag drept av Hizbollah-raketter som fortsatt regner over Israel.

Den israelske hæren har tatt kontroll med en seks kilometer bred sone nord for grensen til Israel, hevdet TV-stasjonen Kanal 10 torsdag. Sonen omfatter ifølge TV-stasjonen 20 libanesiske byer og landsbyer.

Rundt 10.000 israelske soldater deltar i offensiven mot Hizbollah, og ifølge TV-kanalen vil soldatene bli stående i Sør-Libanon til en internasjonal styrke kommer. Det betyr i så fall mange uker, kanskje måneder.

Israels forsvarsminister Amir Peretz varslet torsdag at hæren må forberede seg på å rykke lenger inn i Sør-Libanon. Planen er at soldatene skal ta seg inn til Litani-elven i et forsøk på å stanse rakettene fra Hizbollah.

Israelske jagerfly slapp torsdag løpesedler over de sørlige områdene av Beirut med varsel om at bydelene snart kommer til å bli bombet. Innbyggerne i fire boligområder ble bedt om å forlate sine hjem umiddelbart.

Truer Tel Aviv

Hizbollah-leder Sayyed Hassan Nasrallah truer med å sende raketter mot Tel Aviv hvis Israel bomber sentrale deler av Beirut.

– Hvis dere bomber vår hovedstad, vil vi bombe hovedstaden til deres aggressive enhet, sa Nasrallah i en TV-overført tale. Militante arabere regner Tel Aviv som Israel hovedstad, og ikke Jerusalem.

En uoffisiell israelsk reaksjon på Nasrallahs utspill kom en knapp time senere: Hvis Hizbollah sender raketter mot Tel Aviv, vil Israel ødelegge Libanons infrastruktur, advarte en tjenestemann i det israelske forsvaret som ikke ville bli navngitt.

I TV-opptaket sa Nasrallah også at han vil stanse rakettangrepene mot Israel hvis Israel slutter å bombe libanesiske byer og landsbyer.

Sju israelske sivile drept

Mens israelske soldater trengte dypere inn i Libanon og Israel gjenopptok bombingen av Hizbollah-mål nær Beirut, opplevde Israel en av de blodigste dagene i krigen.

Hizbollah hadde fram til torsdag ettermiddag skutt rundt 100 raketter mot Israel, og minst sju israelere mistet livet i angrepene. De ble drept da raketter traff de to nordlige byene Acre og Maalot. Myndighetene opplyser at flere titall sivile ble såret.

Tre israelske soldater ble drept da en granat traff en israelsk stridsvogn i Libanon.

Langvarig

Statsminister Olmert sa i et intervju med den italienske avisen Corriere della Sera torsdag at han tror FNs sikkerhetsråd kan komme til å stemme over et forslag om våpenhvile i Libanon i løpet av neste uke.

– Dette er et langt lerret å bleke, framholdt han.

– Fra vårt synspunkt vil vi samarbeide om alle rimelige forslag, tilføyde den israelske regjeringssjefen. Han sa også at Israel er svært nær den militære målsettingen om å sørge for at Hizbollah ikke lenger kan true landets sikkerhet.

– Heretter vil Hizbollah tenke seg om både to og tre ganger før de angriper oss, mente Ehud Olmert.

Over 900 drepte

Over 900 mennesker har mistet livet i løpet av det tre uker lange israelske felttoget i Libanon, mens rundt 3.000 er såret. En tredel av de drepte og skadde er barn under tolvårsalder, sa den libanesiske statsministeren Fouad Siniora torsdag.

Antallet har dermed steget betydelig bare i løpet av ett døgn. Onsdag sa Libanons helsedepartement at antall drepte var 762, inkludert døde som fortsatt lå i ruiner av sammenraste hus.

Raser

Muslimske land er rasende over det de kaller dobbeltmoralen i verdenssamfunnets reaksjon på Israels offensiv i Libanon. Den islamske konferanseorganisasjon OIC krevde torsdag en umiddelbar våpenhvile i de krigsherjede områdene.

– Jeg er redd de muslimske massenes hat mot Israel nå kan bli permanent, sa OICs generalsekretær Ekmelleddin Ihsangolu.

De diplomatiske anstrengelsene for å få til en FN-resolusjon og opprette en internasjonal styrke fortsetter, men uten å gi noe resultat.

Frankrikes FN-ambassadør Jean-Marc de la Sabliere sa torsdag at han hadde mindre tro enn dagen før på at en resolusjon kunne vedtas om få dager.

USA håper fortsatt at en Libanon-resolusjon skal kunne bli lagt fram i FNs sikkerhetsråd i løpet av fredagen. Hvis nødvendig, vil USA fortsette arbeidet med et resolusjonsforslag også i helgen, opplyste talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet, Sean McCormack, torsdag.

Syria har lovet å bruke all sin innflytelse over Hizbollah i et forsøk på få til en stans i krigshandlingene i Libanon, sa Spanias utenriksminister. Miguel Angel Moratinos møtte syriske ledere i Damaskus torsdag.